Održano predavanje za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova o proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju učenika

Voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća regije Sjever, odgajateljica u Učeničkom domu Virovitica Suzana Sokele organizirala je stručni skup za odgajatelje, stručne suradnike i zdravstvene voditelje Učeničkih domova. Stručni skup održan je 19. veljače, online putem MS Teamsa, a tema je bila „Zaštita mentalnog zdravlja“.

IMG 2457

Aktivnosti iz područja zaštita mentalnog zdravlja uključuju prevenciju, rano prepoznavanje i ranu intervenciju kod poremećaja ponašanja i problematike mentalnog zdravlja, a predavanja o tome su održali prof. Siniša Brlas, psiholog u ZZJZ Virovitičko – podravske županije na temu „Proaktivan pristup skrbi o mentalnom zdravlju“ , Ivana Martinušić, klinički psiholog OB Virovitica s temom „Depresivnost adolescenata – kako je prepoznati i kada tražiti stručnu pomoć“, a o kriznim stanjima i prevladavanju kriza, predavanje je održala Elvira Koić, psihijatar u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

IMG 2446

Odgajatelj kineziolog iz Učeničkog doma Virovitica Ivan Kelečić prije svakog predavanja održao je pripremne vježbe kao primjer dobre prakse. Sudionici skupa i ovog puta potvrdili su važnost mentalnog zdravlja kod učenika, koje je, kako su tom prigodom naglasili neophodno za ostvarivanje njihovih potencijala, te im omogućuje da se bolje mogu nositi  s normalnim životnim stresom, i na taj način pridonositi cjelokupnoj zajednici. Ovaj stručni skup otvorila je Martina Tišljar, ravnateljica Učeničkog doma Virovitica.

(www.icv.hr, ss)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content