Općina Crnac nastavlja s projektom ”Zaželi”: Odobrena druga faza vrijedna 914 tisuća kuna

Nakon završetka projekta pod nazivom “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac” kroz nacionalni program ”Zaželi”, Općina Crnac je uz savjetodavnu pomoć i podršku Razvojne agencija VIDR-a VPŽ podnijela prijavu za provedbu druge faze ovoga projekta.

U vremenu od dvije godine, u sklopu prve faze bilo je zaposleno 12 žena, jedan koordinator projektnih aktivnosti, a istim je bilo obuhvaćeno 66 starih i nemoćnih osoba s područja općine Crnac kao krajnjih korisnika što je pokazalo važnost i potrebu ovoga projekta.

Za nekoliko dana načelnik Općine Crnac Mato Damjan će s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., ”Zaželi-program zapošljavanja žena-Faza II”.

– Svrha ugovora je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta ”Zaželi 2-Općina Crnac”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 914.200 kuna. Razdoblje provedbe projekta započinje s datumom zadnjeg potpisa te traje 13 mjeseci. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina – rekao je načelnik Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content