Općina Sopje intenzivno radi na provedbi zacrtanih projekata

Ovih dana u Općina Sopje se intenzivno radi na pripremi i provedbi projekata koji su zacrtani kao plan za 2021. godinu. Prvi od mnogih je nastavak provedbe INTERREG natječaja u vidu izgradnje platoa (parkirališta) iza zgrade Općine Sopje. U sklopu tog projekta bit će izgrađena pozornica od 158 kvadratnih metara, te pristupna cesta između zgrade Općine i župnog dvorišta. Projekt je vrijednosti 242.000 kuna i od četvrtka se kreće sa radovima.

Iduća dva važna projekta Općine Sopje su svlačionice kod nogometnih igrališta u Vaškoj i Josipovu. Obje su istih dimenzija i vrijednosti oko 900.000 kuna. Za ta dva projekta u tijeku je javna nabava te se očekuje prijava najpovoljnijih ponuditelja.

Kao što je bilo već i ranije naglašeno, Općina Sopje pokušava izaći ususret svim nogometnim klubovima s područja općine. U proteklom periodu uložena su znatna sredstva i u sopjansko nogometne igralište, ali još više u multifunkcionalni objekt u Novoj Šarovki koji će uskoro biti u funkciji, jer su radovi pri kraju.

Andros

– Od projekata koji nadolaze, valja napomenuti i cestu do farme u naselju Gornje Predrijevo, a do kraja trećeg mjeseca očekujemo i opremanje društvenih domova diljem općine. Naravno, to je samo dio onoga što nas čeka, jer još očekujemo rezultate brojnih natječaja na koje se Općina Sopje prijavila, a nema razloga sumnjati u rezultate, jer u zadnje tri godine najuspješnija smo Općina u Virovitičko-podravskoj županiji što se tiče iznosa sufinanciranja naših projekata – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.
(www.icv.hr, adf; Foto arhiva: D. Fišli, Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content