Osječki vatrogasci žele petrinjskom kolegi sagraditi kuću: Nismo ni znali o njegovom stradavanju iako je s nama bio šest dana rame uz rame

Priča o petrinjskom vatrogascu Miroslavu Krčeliću koji je svesrdno pomagao svima, ne razmišljajući o stradavanju vlastite kuće, a ipak nije ostao zaboravljen od svojih osječkih kolega, potvrda je kako se iz teških životnih situacija mogu izroditi velika prijateljstva i poštovanje.

U to vrijeme nismo znali što je Krčelić doživio. Tek nakon što se naš kolega Davor Škarica vratio iz Petrinje nekoliko dana nakon nas, doznali smo da mu je kuća teško oštećena, upravo u toj ulici gdje smo i mi pomagali. Odlučili smo našem kolegi vatrogascu pomoći prikupljanjem novčanih sredstava koje ćemo predstaviti za dva dana. Nadamo se da će dati dobre rezultate, što od srca želimo – izjavio je medijima Robert Mužar, pripadnik JVP-a Osijek.

ruševina Petrinja

Naime, Krčelić je, poput brojnih stanovnika Banovine, zajedno s 55-godišnjom majkom Slavicom i 26-godišnjom sestrom Blankom, ostao bez krova nad glavom. U javnosti je taj smioni 32-godišnjak postao poznat kad je 29. prosinca, netom nakon razornog potresa, sudjelovao u spašavanju oca i djeteta iz automobila na koji je pao dio kuće, ali i kad je zajedno s ostalim hitnim službama raskrčivao krovnu konstrukciju i zid ispod kojeg se nalazila djelatnica petrinjske gradske uprave.

Tijekom krčenja i šestodnevnog uklanjanja ruševina, mladi je vatrogasac često posuđivao i svoj alat, posebice nekoliko bušilica. Tako je jednu posudio osječkoj ekipi, a ovi su ju zabunom ponijeli sa sobom i tek po povratku alata postali su svjesni kako je jedna od urušenih kuća, upravo njihovog kolege. Odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava za gradnju kuće za svog “legu vatrogasca”, kako je u međuvremenu Miroslav prozvan.

petrinjski vatrogasac

– Ostao sam zatečen i šokiran kad su me nazvali i rekli kako su pokrenuli akciju da mi pomognu u gradnji kuće, jer trenutno majka, sestra i ja živimo u kontejnerima. Priznajem da su me slomile emocije jer dečki, ali i Osječani koji će se, čujem, uključiti u akciju, imaju plemenito srce. Kad ostanete bez ičega, onda vam svaka sitnica puno znači, a ovo je više od očekivanoga. Koliko god akcija bila uspješna, ja sam presretan i prezadovoljan i nemam riječi kako bih se odužio – kaže Krčelić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content