Osnovana Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije

Jučer (subota) je u Slatini osnovana Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije.

Na osnivačkoj skupštini, koja je održana u Vatrogasnom domu, nazočilo je dvadesetak vojnih veterana te proslavljene brigade Hrvatske vojske, uz poštivanje epidemioloških mjera. Skupštinom je ispred Radnog predsjedništva predsjedao Ivan Selenić.

Sve točke Dnevnog reda su jednoglasno usvojene, kao i prijedlog Inicijativnog odbora o donošenju Odluke tijela udruge. Tako je za predsjednika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” Virovitičko-podravske županije izabran je Milan Rupčić. Dopredsjednici će biti Ivan Selenić i Martin Bišćan, dok je dužnost tajnika povjerena Petru Uheru.

m IMG 5551

Osim navedenih, za članove predsjedništva još izabrani Željko Majetić, Pišta Kaltenbaher i Zoran Tkalec. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Krešimir Žagar, Davor Dunković i Josip Jelenčić, a članovi Suda časti su Tomislav Krezner, Milan Kasumović i Damir Lacković.

Također, prisutni članovi su usvojili prijedlog kako će se Dan udruge obilježavati 18. lipnja, na datum kada se 1991. godine najviše osoba s područja naše županije priključilo ”Tigrovima” kako bi branili Lijepu našu u Domovinskom ratu. Upravo će promicanje istine o Domovinskom ratu biti jedna od zadaća ove udruge, uz napore koji će biti ulagani u pronalazak i obilaženje obitelji poginulih i umrlih članova 1. gardijske brigade s područja Virovitičko-podravske županije.

m IMG 5554

Sada, nakon formalnog osnivanje, udruzi predstoji rješavanje potrebitih administrativnih dokumenata, a nakon toga uslijedit će održavanje skupštine na kojoj će, ukoliko dođe do popuštanja epidemioloških mjera, moći nazočiti svi ”Tigrovi” s područja županije, te će biti donesen plan i program rada za tekuću godinu.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content