Papuk postao najtraženija slavonska zimska destinacija: Broj posjetitelja u odnosu na prošlogodišnji siječanj porastao za 400 posto

Iz Parka prirode Papuk protekle godine stizale su fascinantne vijesti – od arheoloških nalazišta na Ružici gradu, preko pojave vuka nakon 60 godina, a zabilježen je i porast broja posjetitelja unatoč teškoj godini.

Nova, 2021. godina nestrpljivo je dočekana u nadi da će novi početak donijeti bolja vremena, a ako se po jutru dan poznaje, u Parku imaju razloga za optimizam.

Naime, samo u siječnju tekuće godine porast broja posjetitelja Park šume Jankovac povećan je za nevjerojatnih 400 posto u odnosu na siječanj 2020. godine, odnosno govorimo o 4.452 ovogodišnja posjetitelja naprama 882 prošlogodišnja.

U prilog su svakako išle i vremenske prilike i snijeg u kojem su jednako uživali i djeca i odrasli.

– Papuk smo do sada u turističkom smislu spominjali kao destinaciju koja nudi sve sadržaje za aktivan ljetni odmor u kojemu možemo parirati i Jadranu, a od ove zime Papuk se promaknuo i u sve traženiju zimsku destinaciju. Hladni zimski dani postali su tako prilika za najljepša obiteljska okupljanja. Ove brojke obvezuju nas na dodatna ulaganja kako bismo Papuk približili posjetiteljima kroz svih 365 dana u godini – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Važno je napomenuti da se porast broja posjetitelja dogodio unatoč epidemiološkim mjerama zbog kojih je zatvoren i Planinarski dom Jankovac. U vremenima ograničenih mogućnosti, Papuk postaje destinacija za neograničeno uživanje u ovom jedinstvenom daru prirode.

(PP Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content