Pogledajte kako izgleda obnovljeni virovitički „hram sporta“: Završena energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole

Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici je mjesto najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Ovdje su rukometašice tadašnjeg TVIN Trgocentra triput igrale Finale Kupa Hrvatske, finale Prvenstva Hrvatske, osvojene su mnogobrojne medalje u karateu dok je „tatamijem vladala“ Mirna Šenjug… Najznačajnije sportsko zdanje u Virovitici, dobilo je modernije i „štedljivije lice“. Ukupna vrijednost projekta ‘’Energetska obnova zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici na adresi Zbora narodne garde 29, Virovitica KK.04.2.1.04.0234’’ je bila 6.262.270,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 3.427.360,56 kuna. Također, projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.728.608,05 kuna. Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta je dodala dodatnih 1.106.302,01 kuna kako bi priča bila konačna. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Obnovljenu sportsku dvoranu, obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, pročelnicu za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinu Bunić, ravnatelja Tehničke škole Ivana Kućana, predstavnike VIDRA-e, kao i izvođača radova i nadzora…

sport dvorana teh skole 23
Foto: K. Toplak

Energetska obnova je obuhvaćala je toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju podova prema tlu, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete i ugradnju mjerača toplinske energije. Radove je izvela tvrtka Slavić – inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok je stručni nadzor provela tvrtka King Art Studio d.o.o. iz Virovitice. Prije radova, energetski razred zgrade dvorane je bio C, a danas, završetkom projekta, on je svrstan u B energetski razred B. Sama ušteda na energiji bit će 53,68 posto. Osim toga, rukometno igralište je „centrirano“ pa sama dvorana zadovoljava uvjetima igranja i međunarodnih utakmica, što do sada nije bio slučaj. Povratak sportaša u dvoranu, očekuje se idući mjesec.

sport dvorana teh skole 15 1
Foto: K. Toplak

– Ovo je dvorana koja je izgrađena 1987. godine i vapila je za energetskom obnovom. S njom ćemo uštedjeti značajna sredstva koja ćemo preusmjeriti u neke nove stvari, no najviše će se ovom sportskom hramu veseliti sportaši. Obnovljen je pod, nove su tribine, sanitarni čvorovi, svlačionice, uvjeti za bavljenje sporta ovdje su savršeni. Uostalom, ovdje u Virovitici su sjajni uvjeti za bavljenjem „dvoranskim sportom“. Uz ovu, imamo i sportsku dvoranu OŠ IBM, kao i onu koja je u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Tu su i manje dvorane Katoličke gimnazije, te Gimnazije Petra Preradovića. Od prošle godine, velik dio sportaša trenira, ali i odrađuje natjecanja u multifunkcionalnoj hali Viroexpa, u kojoj se, dok nema sajma, nalaze mnogobrojni sportski tereni i omiljeno je odredište virovitičkih, ali i sportaša koji nam dolaze s drugih područja – kazao je župan Igor Andrović.

sport dvorana teh skole 24
Foto: K. Toplak

Nagovijestio je i nove projekte energetske obnove.

– Energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole, je bila dio od pet projekata energetske obnove školskih objekata u proteklom razdoblju na području naše županije. Tako smo obnovili Osnovnu školu u Suhopolju sa sportskom dvoranom, osnovne škole u Gornjem Bazju i Pitomači, te u Josipovu. U skoroj budućnosti, energetski ćemo obnoviti i škole u Okrugljači i Novom Gradcu, a planiramo i energetsku obnovu, Tehničke škole u Virovitici, kako bi kompletirali ovu priču – zaključio je Andrović.

Ravnatelj Tehničke škole Virovitica, Ivan Kućan, naglasio je kako ovu sportsku dvoranu, uz virovitičke sportaše, koriste učenici triju škola, Tehničke, Industrijsko-obrtničke i Strukovne.

sport dvorana teh skole 25
Foto: K. Toplak

– Ova dvorana je otvorena 1987. godine, ali tada nisu bili završeni niti radovi na stropu, niti na sanitarnim čvorovima… To je više od 1.000 učenika koji koriste ovo zdanje, kojem je energetska obnova bila nasušno potrebna jer su nam troškovi grijanja bili poprilično visoki, kako plina, tako i električne energije – zaključio je Kućan.

(vpz.hr)

vidljivost

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content