Predstavom Alabama glumci virovitičkog Kazališta proslavit će velike jubileje: Lančić i Pavelko 40, a Bart i Zidar 35 godina rada

Predstavom Alabama Kazalište Virovitica proslavit će jubileje svojih četvero članova kazališnog ansambla. Snježana Lančić i Mijo Pavelko proslavit će 40 godina rada, a Blanka Bart i Draško Zidar 35 godina.

– Hvala im na tolikim godinama rada i umjetničkog djelovanja – poručili su iz Kazališta Virovitica na Facebooku. 

Svečana premijera predstave Alabama je 26. veljače, a repriza ili premijera za pučanstvo 27. veljače. U predstavi sudjeluje kompletan glumački ansambl: Mijo Pavelko, Blanka Bart, Snježana Lančić, Draško Zidar, Goran Koši i Goran Vučko, ali i jedno novo ime – Monika Lanšćak.

– Radi se o predstavi „Alabama“ koja je rađena na tekst poznatog hrvatskog pisca Davora Špišića i režiji Darija Harjačeka. To je jedna dosta teška, potresna, ali i snažna i dojmljiva priča o toplim, duhovitim i melankoličnim ljudima koji su preživjeli rat, a sada pokušavaju preživjeti i poraće – rekao je ravnatelj Kazališta Tomislav Pintarić.

Predstava Alabama trebala je biti izvedena na otvorenju 17. izdanja VIRKAS-a, no on se zbog epidemioloških mjera neće održati u redovnom terminu.

– Žao nam je što se Virkas ne održava u veljači u našem tradicionalnom terminu, ali zbog trenutnih mjera koje su na snazi smatramo da je bolje da se održi u neka bolja vremena. Za sada nam je u planu da to bude lipanj, naravno ukoliko će doći do popuštanja mjera, ali definitivno će ga biti jer to je festival koji je jedan od naših zaštitnih znakova i naš ponos – rekao je Pintarić.

(www.icv.hr, ml, rtk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content