Prijavi se na natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice. Na šesti po redu natječaj mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i u dobi do 40 godina života. Također, moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti biti završeni ili u provedbi.

Pobjednik iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika. Natječaj je otvoren do 4. ožujka 2021. godine.

Tri ključne kategorije u kojima se natječu su:

  • digitalni šampion u poljoprivredi (za usvajanje i širenje novih tehnologija ili inovativnih poljoprivrednih praksi)
  • šampion ekološke održivosti u poljoprivredi (za usvajanje i primjenu najboljih praksi za očuvanje okoliša, korisnih za biološku raznolikost i očuvanje ekosustava) te
  • šampion hrane u poljoprivredi (za plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ili primjenu poduzetničkih ideja u prehrambenom lancu).

Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na e-mail [email protected]. Imena dobitnika nagrade po izboru žirija bit će objavljena 5. svibnja 2021.

Izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i zastupnica Glavak, uz pokrovitelje. Najbolje sudionike nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednika/cu natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasiranog/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika, zastupnica Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Prijavnicu pronađite ovdje.

(www.icv.hr, vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content