Sjednica Stožera: Od ponedjeljka nastava na području cijele OBŽ po modelu A, svi učenici u školskim klupama

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 365 uzoraka od kojih su 22 bili pozitivni na koronavirus.

S područja grada Osijeka je 7 novopozitivnih osoba, po dvije su s područja gradova Đakovo i Valpovo te općina Antunovac, Donja Motičina, Ernestinovo i Popovac. Po jednu novooboljelu osobu imaju općine Bizovac, Čepin i Viljevo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 60 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (9 na respiratoru), te 13 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su tri osobe u dobi od 49, 82 i 88 godina.

Trenutno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 774 osoba, a u policijskoj provjeri 19 osoba u samoizolaciji svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Policijski službenici su još obavili 155 nadzora objekata, pri čemu također nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera (12 ugostiteljskih objekata, 9 prodavaonica i trgovina, 8 pekarnica, 4 benzinske crpke, 3 trgovačka centra, 3 tržnice, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.

Nakon današnje (11. veljače) sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan izvijestio je novinare kako se od ponedjeljaka, 15. veljače, u školske klupe vraćaju i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola, što znači da će se nastava na području županije u cijelosti odvijati po modelu A.

Županijski stožer je također donio odluku da se do 1. ožujka i postizanja zadovoljavajuće procjepljenosti korisnika i drugom dozom cjepiva produžava preporuka domovima za starije i nemoćne osobe po kojoj su posjete korisnicima moguće samo u otvorenim prostorima, dok su zabranjene u zatvorenim prostorima domova.

Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, koji se u Hrvatskoj obilježava upravo 11. veljače, Županijski stožer je uz čestitke izrazio i zahvalnost svim pripadnicima ovog sustava civilne zaštite na uspješnom radu i suradnji. Isto tako, danas je i Svjetski dan bolesnika, pa je upućena čestitka i zahvala svima zdravstvenim i drugim djelatnicima i volonterima koji brinu o potrebama bolesnih.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content