Sudjelujte u nagradnom natječaju Udruge Vretenac povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom

Međunarodni dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka, a tema ovogodišnjeg je “Poveži se i sudjeluj”.

– Prošla, 2020. godina naučila nas je kako se povezati na nove načine, a mi se ove godine želimo povezati s vama nagradnim natječajem izrade stripa na temu “Superjunak 3/21” – kažu slatinski “Vretenci”.

Zašto “Superjunak 3/21”?

Down sindrom genetski je poremećaj uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška na 21. paru kromosoma, pa tako umjesto dva tu se nalaze tri kromosoma. Budući da postoje tri kopije 21. kromosoma, sindrom Down se često još naziva i “trisomija 21”.

Biti ‘drugačiji’ ponekad nije lako, a nevidljivi superjunački plašt onima ‘drugačijima’ svakodnevno se vijori s leđa u malim i velikim životnim borbama. Naši superjunaci su osobe s Down sindromom i zato “Superjunak 3/21”.

Što Vi morate?

Nacrtajte strip u kojem glavnu ulogu ima superjunak s Down sindromom. Tehniku, veličinu i broj stranica, birate Vi! Strip može biti rukom crtan, napravljen u nekom od web alata ili programa, a poslužiti se možete i različitim mrežnim stranicama za izradu stripa.

Tko se sve može prijaviti na natječaj?

Na nagradni natječaj mogu se prijaviti učenici viših razreda osnovne škole (od petog do osmog razreda) i učenici srednje škole.

Do kada je natječaj otvoren i kako se prijaviti?

Svoje stripove možete poslati na mail adresu [email protected] do 15 ožujka u ponoć u obliku skeniranog dokumenta (JPEG ili PDF digitalnom obliku) ili na adresu:
Udruga OSIT Vretenac, Slatina, Nagradni natječaj “Superjunak 3/21”, Dobriše Cesarića 24, 33520 Slatina. U prijavi obavezno navesti ime i prezime, razred i adresu.

– S veseljem i nestrpljenjem u iščekivanju vaših radova pozivamo vas da pustite mašti na volju, te s papirom u rukama misli provedete u djelo jer najbolja tri rada nagrađujemo vrijednim nagradama, a dobitnike objavljujemo upravo 21. ožujka na Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Povežite se, sudjelujte i pokažite nam ljepotu različitosti – poručuju iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content