TRANSFER ZONA Nakon odlaska iz Slatine, David Matoković ovog proljeća među vratnicama Papuka

Orahovački trećeligaš Papuk pojačao je konkurenciju među vratnicama. Iz četvrtoligaša Slatine došao je 23-godišnji vratar David Matoković.

Nakon feričanačkog FEŠK-a gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru, branio je boje tri kluba na području Virovitičko-podravske županije: orahovačkog Papuka, zdenačke Sloge i Slatine.

Posljednju službenu utakmicu odradio je u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa prošle godine u kolovozu, kada je Slatina na stadionu Park u Suhopolju ispala nakon serije jedanaesteraca. Nakon toga, svoju je priliku čekao u utakmicama 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, ali ju nije dočekao, pa je tako odlučio napustiti redove momčadi stratega Damira Pempera i otići u viši rang.

U Papuku je posljednji put branio 2016. godine. Svoj prvi trening za momčad trenera Martina Majdenića odradio je proteklog vikenda, kada su Orahovčani započeli zimske pripreme za drugi dio natjecanja 3. HNL Sjever.

Jedino pojačanje koje je pristiglo ove zime u redove orahovačkog Papuka i službeno je predstavljeno u klubu. Dobrodošlicu mu je poželio sportski direktor Miroslav Jockov.

-Najsretniji smo kad nam se naši bivši igrači vrate. David je odličan vratar i karakteran dečko za kojeg sam ja siguran da će nam puno pomoći. Želim mu puno sreće i prije svega zdravlja, dakle bez ozljeda i tada će zasigurno pokazati ono što zna – rekao je Jockov.

I sam Matoković je izrazio zadovoljstvo povratkom u Papuk.

-Mogu samo reći, konačno sam kod kuće, to me najviše veseli. Papuk je moj klub, sve ove dečke jako dobro poznajem i ovo je jedan novi korak u mojoj karijeri. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao klubu da ostvari svoje ciljeve, a to je sami vrh prvenstvene ljestvice. Siguran san da ova momčad to može – rekao je Matoković.

(www.icv.hr, ts, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content