U Čađavici i Slatini uspješno provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljeno 108 doza

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slatina, u Čađavici, a potom i u Slatini provedene su akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

U Čađavici je krv dalo 33 osobe, a dvije su osobe odbijene zbog zdravstvenih razloga. Bila je to treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi ove godine na tom području.

– U akciji dobrovoljnog darivanja krvi, u Čađavici je krv dalo i tri člana obitelji Cvetičanin, sin Boris prvi put, mama Anita i tata Slobodan, što nije tako čest slučaj na našem području. U ime Crvenog križa im čestitam – izjavio je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

U Slatini je krv dalo 75 osoba, dok je 5 odbijeno zbog zdravstvenih razloga. To je bila četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi na slatinskom području.

– Krv je ukupno ove godine, u četiri akcije, dalo 175 osoba od čega 143 muškaraca i 32 žene. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 9 darivatelja. Prvi puta krv je dalo 4 darivatelja. Velika hvala i čestitka svima, a posebno Branki Jonaš iz Slatine koja je krv darovala 50 puta – rekao je Jelenčić.

Slatina

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području 4 slavonske županije.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli, V. Jelenčić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content