U Našicama 200 novih parkirnih mjesta: Riješit će se cjelokupan problem parkiranja u središtu grada

Vizure Našica u potpunosti će se promijeniti započetom gradnjom novih parkirališnih mjesta na tri lokacije, ali i uređenjem kompletne infrastrukture, staza, te nove rasvijete.

A jedan takav građevinski zahvat već je u trećoj fazi radova u Ulici braće Radića, od Tavanačke ulice do Ulice žrtava fašizma. Investicija je vrijedna oko 4 milijuna kuna, a dio sredstava sufinancira i Županijska uprava za ceste.

Drugo gradilište bit će parkiralište u Franjevačkoj ulici, odnosno iza Robne kuće gdje će biti uređeno kompletno parkiralište s javnom rasvjetom.

Ispred Dječjeg vrtića Zvončić osim što će se urediti parkiralište, kako bi se omogućio kvalitetniji i sigurniji pristup vrtiću, bit će izgrađeno 11 novih parkirnih mjesta.

Prema riječima gradonačelnika Josipa Miletića uređenjem više od 200 parkirališnih mjesta riješit će se cjelokupan problem parkiranja u središtu grada.

– Cilj nam je osigurati kvalitetnije parkiranje u samom središtu grada. Nedavno je uređeno parkiralište pokraj teniskih terena, radi se parkiralište na Trgu Isidora Kršnjavoga, radit će se veliko parkiralište na istočnoj strani uz Veliki dvorac Pejačević, a bit će i novih parkirališnih mjesta na našičkoj tržnici. Većina radova bit će završena u sljedeća dva do četiri mjeseca, nakon čega ćemo moći puno komotnije funkcionirati u prometnom smislu – izjavio je Miletić izrazivši zahvalu županu Ivanu Anušiću na potpori projektima u gradu, kao i gradskoj upravi te svima koji sudjeluju u realizaciji projekata.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content