U OBŽ novopozitivna 21 osoba: Policijskom provjerom u kafiću u Đurđenovcu zatečeno pet osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 352 uzorka od kojih je 21 bio pozitivan na koronavirus.

Pet novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belišća, Đakova i Ernestinova, a po jedna Bilja, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Našica, Popovca, Vladislavaca i Vuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Hospitalizirano je ukupno 59 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 10 ih se nalazi na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 695 osoba.

U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za tri osobe.

Dvije osobe, državljani Republike Srbije, ušli su u Hrvatsku 12. veljače, a kako nisu imali negativan PCR test određena im je mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana, što nisu ispoštovali te su im 16. veljače po dolasku na Granični prijelaz Erdut uručeni prekršajni nalozi. Izrečena im je novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna i 500 kuna za troškove postupka.

Treće kršenje se odnosi na osobu iz Belog Manastira koja u vrijeme izrečene mjere samoizolacije nije zatečena na prijavljenoj adresi.

Policijski službenici obavili su i 105 nadzora objekata. Kršenje propisanih mjera utvrđeno je na području Policijske postaje Našice, odnosno u jednom caffe baru u Đurđenovcu gdje je zatečeno pet osoba. O počinjenom prekršaju slijedi obavijest Državnom inspektoratu.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (18 ugostiteljskih objekata, 7 trgovačkih centara, 6 prodavaonica, 4 pekarnice, 3 benzinske postaje, a ostalo u drugim objektima), pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)