U posljednje tri godine u energetsku obnovu škola, vrtića i domova na području grada Virovitice uloženo gotovo 35 milijuna kuna

Zahvaljujući energetskim obnovama, unazad tri godine novo ruho su dobili Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić, zgrade 2,3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, Centar kulture, Streljana, Područna škola u Milanovcu, mjesni domovi u Podgorju, Koriji, Golom Brdu i Rezovcu. Uskoro će novo lice dobiti i domovi u Milanovcu, Sv. Đurađu te Rezovačkim Krčevinama, gdje su trenutno u tijeku radovi.

U posljednje tri godine u energetsku obnovu zgrada Grad Virovitica je, uz pomoć EU sredstava, uložio gotovo 35 milijuna kuna. Svi projekti prijavljeni su u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

Uz nove fasade, toplinsku zaštitu, novu stolariju, bolji sustav grijanja i rasvjetu, ovi projekti donose i značajne uštede na grijanju i električnoj energiji, a korisnici dobivaju ugodniji i kvalitetniji prostor za boravak.

U planu su i novi projekti energetske obnove.

– Prijavili smo obnovu nekadašnjeg disko kluba Vanadis na natječaj za energetsku obnovu zgrada sa svojstvom kulturnog dobra, a planiramo i prijavu još nekoliko projekata među kojima su obnova zgrade Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, Fana, stara zgrada COOR-a, dvorana IBM, zgrada Vegeške… Ove godine bi, prema najavama Vlade RH, trebao biti objavljen i natječaj za obnovu obiteljskih kuća te zgrada kolektivnog stanovanja. U svakom slučaju, Virovitica želi iskoristiti ovo povoljno EU sufinanciranje za obnovu i vraćanje u punu funkcionalnost svih javnih objekata na području grada, ali isto tako i privatnih, osobito onih koji se nalaze u centru grada. Želimo da Virovitica ovim projektima, osim vizualnog uljepšavanja, radi i na jačanju društvene i gospodarske revitalizacije te da nakon što prođe ova epidemija maksimalno pojača društvene aktivnosti na području grada i prigradskih naselja – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content