U PRIPREMI NOVI PROJEKT Rekonstruirat će se ulice A.G. Matoša i M. Nikolića u Virovitici te graditi nova spojna cesta

Grad Virovitica priprema projekt za još jednu važnu cestu na području Mjesnog odbora Stjepan Radić. Riječ je o spojnoj cesti koja će „preuzeti“ promet od Bečke ulice do kružnog toka kod nekadašnje Bille (Ulica Stjepana Radića).

Radi se o rekonstrukciji gradskih ulica Antuna Gustava Matoša i Milana Nikolića te izgradnji nove spojne ceste, za što je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao ugovor s tvrtkom CIP d.o.o. za izradu idejnog projekta.

Konkretno, planira se rekonstrukcija Ulice Antuna Gustava Matoša, što obuhvaća rekonstrukciju kolnika zajedno s pješačkim stazama i parkiralištima uz dvoranu Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, čime bi se smanjio nedostatak parkirnih mjesta uz dvoranu koji je dovodio do oštećenja zelenih površina. Nadalje planira se izgradnja nove dionice – spojne ceste između Ulice S.S. Kranjčevića i Ulice P. Berislavića, s izgradnjom kompletne infrastrukture te u nastavku rekonstrukcija Ulice M. Nikolića, što obuhvaća rekonstrukciju kolnika i pješačkih staza. Jednako tako, predmetnim se zahvatom na kompletnom području uređuje i odvodnja oborinskih voda.

U sklopu projekta predviđena su i dva kružna toka i to na spoju Ulice S. S. Kranjčevića i A. G. Matoša te na spoju ulica M. Nikolića i I. Gundulića.

Ukratko, ovim projektom spojit će se nekoliko ulica: Bečka, Gundulićeva, Berislavićeva, M. J. Zagorke.

Po ishođenju potrebne dokumentacije, Grad Virovitica planira ovaj projekt prijaviti za sufinanciranje na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

– Riječ je o projektu na koji se čeka preko 30 godina. Nova spojna cesta rasteretit će promet u tom dijelu grada, a posebno je važna zbog sigurnosti djece koja u tom dijelu cirkuliraju u velikom broju zbog blizine Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, kao i sportske dvorane – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content