VIROVITICA, ŠPIŠIĆ BUKOVICA I KORIJA Blagoslov obitelji počinje u ponedjeljak, 22. veljače

U ponedjeljak, 22. veljače, virovitički franjevci počinju blagoslov obitelji u župama Sv. Roka u Virovitici te Sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, s filijalom u Koriji.

-Kao što je i najavljeno, zbog epidemiološke situacije, svećenici će u blagoslov samo onim obiteljima koje su se prijavile u Župnom uredu. Ovaj tjedan napravit ćemo raspored, a zainteresirani će ga moći vidjeti na oglasnoj ploči na ulazu u župnu crkvu, kao i na mrežnim stranicama Župe – najavili su franjevci.

Vjernici koji do sada nisu ispunili kratku prijavnicu, a koja se može uzeti na ulazu u crkvu sv. Roka u Virovitici, za blagoslov obitelji mogu se prijaviti i ovaj tjedan. Franjevci su apelirali da to učine čim prije, kako bi mogli napraviti detaljan raspored i držati ga se od ponedjeljka. Doznajemo da će u blagoslov krenuti već u prijepodnevnim satima.

Sukladno preporukama epidemiologa, obitelj, odnosno članovi kućanstva svećenika bi trebali dočekati pred vratima. Blagoslov će primiti na otvorenom, a ako to ne bude moguće (kućanstvo u kojem ima nepokretnih i bolesnih), svećenici će ući u kuću. Preporuka je da se  maske nose i kod blagoslova na otvorenom. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content