Virovitički ugostitelji se pripremaju za otvaranje terasa: U ponedjeljak će građani ponovno moći sjesti na terase svojih omiljenih kafića

Od ponedjeljka, 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera koje je danas (petak) na konferenciji za medije detaljnije objasnio Stožer civilne zaštite RH. Za otvaranje se pripremaju i virovitički ugostitelji koji marljivo rade na uređenju svojih terasa i objekata, a kako nam kažu, najveća akcija bit će u nedjelju navečer kada slijedi završno čišćenje ne bi li sve bilo spremno za prve goste u ponedjeljak.

Ugostitelji će moći otvoriti samo terase, a bilo kakve pregrade od stakla ili pleksiglasa moraju se maknuti ili otvoriti da zrak može nesmetano strujati tijekom cijelog radnog vremena. Radno vrijeme može biti od 6 do 22 sata.

Obvezan razmak između stolova mora biti tri metra, a između stolica metar i pol. U prostor kafića i restorana na toalet moći će se samo s maskom. Na ulazu na terasu treba biti dezinfekcijsko sredstvo, a glazba nije dopuštena.

– Ovisno o veličini terase, izračunava se najveći broj korisnika koji može istovremeno biti na terasi. Taj broj mora biti vidljivo istaknut svima koji su tu. Naglasak je na razmaku – rekao je ministar Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije.

(www.icv.hr, ib, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”621839″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content