WINTER WETLANDS BIKE TOUR Organizirana zimska biciklijada povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa

Danas, 3. veljače 2021. godine, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa, 50. obljetnice potpisivanja Ramsarske konvencije i 30. obljetnice potpisivanja Ramsarske konvencije Republike Hrvatske, a u sklopu provedbe projekata Amazon of Europe Bike Trail, DTP 2-002-2.2 i DaRe to Connect, DTP2-007-2.3, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije organizirala je zimsku biciklijadu pod nazivom Winter Wetlands Bike Tour.

Prije početka biciklijade, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije Tatjana Arnold Sabo pozdravila je sve nazočne i održala prezentaciju o Svjetskom danu vlažnih staništa.

IMG 1703

Nadalje, djelatnici Javne ustanove i članovi projektnog tima, Antun Damjan i Sanja Janković, prezentirali su zimsko prebrojavanje ptica vodarica na području Virovitičko-podravske županije, čije se lokacije nalaze na području provedbe projekata Amazon of Europe Bike Trail i DaRe to Connect, kao i navedena 2 projekta i do sada realizirane i u ovoj godini planirane aktivnosti Javne ustanove.

Biciklijada je započela u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, a biciklisti su se potom uputili po dijelu buduće biciklističke rute koja se nalazi uz samu rijeku Dravu u području općine Čađavica. Tijekom vožnje, sudionici su prolazili područjem vlažnih staništa i zaustavljali se na mjestima koja su predviđena za odmor posjetitelja s direktnim pristupom rijeci Dravi. (virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content