Želite provjeriti kvalitetu svog vina? Udruga vinogradara i voćara Sveti Vinko Virovitica organizira ocjenjivanje

Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ iz Virovitice i ove godine tradicionalno će organizirati ocjenjivanje uzoraka mladih vina. Svi zainteresirani dužni su donijeti uzorak, odnosno 3 boce vina u Udruženje obrtnika u Virovitici 27. veljače, a dan poslije, 28. veljače održat će se ocjenjivanje uzoraka mladih vina pod stručnim vodstvom Franje Majnarića. Cijena po uzorku za članove udruge iznosi 70 kuna, a za sve ostale 100 kuna.

– Uzorak treba sadržavati 3 boce od 7,5 dl vina – napomenuo je, govoreći o propozicijama ocjenjivanja uzoraka mladih vina, tajnik Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ iz Virovitice Zlatko Barčan.

– Vjerujem da mnogi vinari već dobro znaju propise ocjenjivanja, te da će donijeti svoja najbolja mlada vina, a o rezultatima ocjenjivanja javnost će biti upoznata odmah nakon ocjenjivanja ili eventualno dan poslije. Isti će biti objavljeni na internetskim stranicama naše udruge, a vjerujem da će to popratiti i mediji u gradu i županiji – rekao je Zlatko Barčan koji je pri tom napomenuo da će najbolje ocjenjena vina moći kušati i naši građani.

– Zbog epidemioloških mjera zaštite od COVID 19 za sada još ne znamo da li će se moći održati ovogodišnji Viroexpo, sajam na kojem su se dodjeljivale nagrade najboljim vinarima i kušala mlada vina. U slučaju da se sajam bude održavao, preporuka našim vinarima je da kao i uvijek ponesu koju bocu vina više da bi ga mogli kušati zainteresirani ljubitelji dobre kapljice. U slučaju da se Viroexpo ne bude mogao održati, nastojati ćemo, ako to bude moguće, organizirati u Virovitici jednu manju izložbu mladih vina na kojoj ćemo nazdraviti s mladim vinom naših vrijednih članova i ostalih vinara – rekao o ocjenjivanju vina te o planovima Udruge tajnik Zlatko Barčan.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content