2. HRL SJEVER Devet igračica Pitomače pružilo nevjerojatan otpor Zelini, fantastična Tamara Štefanec upisala 16 pogodaka

Samo devet rukometašica Pitomače, dvije vratarke i sedam igračica, suprotstavilo se vodećoj momčadi 2. HRL Sjever. Bio je to susret 19. kola u sklopu kojeg su se Iva Biuk, Erin Pintarić, Nina Ferić, Tamara Štefanec, Sofija Martinčević, Iva Blažević, Marija Roberta Magić, Dora Šandrovčan i Vita Domijan na čelu s trenericom Sanjom Šandrovčan zaputile u Zelinu.

Na samom otvaranju susreta nije se dalo naslutiti da će u njemu biti ikakve napetosti. Domaće rukometašice u 7. minuti već su imale šest pogodaka prednosti, a budući da prostora za rotaciju u redovima Pitomače nije bilo, činilo se kako će vodeća momčad, koja je do sada upisala samo jedan poraz i 18 pobjeda, bez problema upisati nova dva boda.

Malo nade pojavilo se u 12. minuti susreta kada je Vita Domijan smanjila na dostižna dva pogotka zaostatka, a taj minus svojim su pogodcima držale Marija Roberta Magić i Tamara Štefanec sljedećih pet minuta nakon čega je uslijedio novi pad i velika serija Zeline za 18:11. Preostalo je svega tri minute do isteka prvog djela u kojima su Pitomačanke postigle pet pogodaka i zaključile prvi dio za prihvatljivih 21:18.

Nisu se izabranice Sanje Šandrovčan pomirile s minimalnim porazom, došle su se nadigravati i uzeti oba boda. Pokazale su kako se pravi sportaš treba ponašati na terenu, s kakvim pristupom se ulazi u utakmicu i zasigurno mogu poslužiti kao primjer svojim brojnim sportskim kolegama diljem županije, ali i šire.

Pedeseta minuta susreta, semafor je pokazao rezultat 29:30 i prvo vodstvo pitomačkih predstavnica. U posljednjoj dionici susreta nije ostalo dovoljno snage da se on privede kraju i da se upiše pobjeda, no u konačnici, Pitomačanke nemaju za čime žaliti. Iako je utakmica završila pobjedom Zeline 37:35, hrabra devetorka pokazala je ipak nešto više, nešto zbog čega se sport i igra, borbu do posljednjih trenutaka, ma koliko god se situacija činila teškom.

Još jedan u nizu odličnih susreta odradila je Tamara Štefanec koja je postigla 16 pogodaka, Nina Ferić dodala je 8 pogodaka, Vita Domijan postigla ih je 5, Marija Roberta Magić 3, Dora Šandrovčan 2, a jedan je postigla Erin Pintarić. Pod vodstvom trenerice Šandrovčan, uz vratarke Ivu Biuk i Ivu Blažević, nastupila je i Sofija Martinčević.

Novi susret Pitomače na rasporedu je 10. travnja kada im u goste dolazi druga ekipa Osijeka.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content