2. ŽNL ZAPAD Podgorje i Bilogora pobjedama nastavili trku za prvaka, “zadnjim atomima snage” Sokol do preokreta u Terezinom Polju

Proljetni dio 2. županijske nogometne lige u skupini Zapad počeo je proteklog vikenda utakmicama 12. prvenstvenog kola.

Dvije vodeće momčadi, Podgorje i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice došle su do uvjerljivih domaćih pobjeda, ali tek nakon drugog dijela utakmica.

Podgorje je igralo s Napretkom iz Rušana. Gostujuća momčad prerano je ostala s deset igrača na terenu. Sredinom prvog dijela gostujući igrač Josip Šoštar je u tri minute zaradio dva žuta kartona pa je morao napustiti igru. Na odmor se otišlo netaknutih mreža. U drugom dijelu brojčano nadmoćniji domaćin ubacio je šest komada u mrežu Napretka. Tri puta strijelac je bio Alen Đureš, dva puta Matia Horvat, a jednom, inače vratar, ali sve češće igrač, Martin Špoljarić.

U Špišić Bukovici na samom kraju prvog dijela Antonio Maresić iz slobodnog udarca dovodi Kladare u prednost 1:0. U nastavku se bude Ćorićeve zvijezde i postižu čak četiri zgoditka. Gostujuću mrežu su pogodili Dario Papić dva puta te Borko Leš i Josip Čoklo po jednom.

Milanovački Sokoli gubili su od Drave u Terezinom Polju 2:0 i 3:1, ali su se do kraja razgoropadili i došli do pobjede 4:3. Zgoditke za Dravu postigli su Josip Draganić, Sandi Plužarić i Luka Paulović, dok su strijelci za Sokol bili Tin Szabo, Josip Lanšćak, Dorian Uzelac i Ivan Biondić.

U Grabrovnici domaća Croatia je dva puta vodila (1:0 i 2:1), ali je na kraju Dinamo iz Kapele Dvora odnio tri boda pobijedivši 3:2. Zgoditke za domaću momčad postigli su Matija i Marko Balažić, dok je dvostruki strijelac za Dinamo bio Petar Spajić. Pobjednički zgoditak (autogol) za goste postigao je domaći igrač Darko Rengel, nakon odlične akcije Mirka Iličića.

U Vukosavljevici su Mladost i Sveti Đurađ podijelili bodove rezultatom 3:3. Dva zgoditka za Mladost postigao je Mateo Nemčec, a jednog Božidar Lelek. Dvostruki strijelac za goste bio je Luka Funko, a jednom je mrežu pogodio Marino Grizelj.

Rezultati: Drava Terezino Polje – Sokol Milanovac 3:4, Mladost Vukosavljevica – Sveti Đurađ 3:3, Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Kladare 4:1, Croatia Grabrovnica – Dinamo Kapela Dvor 2:3, Podgorje – Napredak Rušani 6:0. Lukač 05 bio je slobodan.

Vodeće je i dalje Podgorje s 33 boda, tri manje ima drugoplasirana Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice, a trećeplasirani Sokol iz Milanovca na svom kontu ima 23 boda, dva više od Svetog Đurđa.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content