2. ŽNL ZAPAD U želji za naslovom Ćorić zaoštrio konkurenciju: Bilogoru pojačali Jeličić, Grubić i Pintarić

Miroslav Ćorić Ćoro, strateg jesenskog viceprvaka 2. ŽNL Zapad zaoštrio je konkurenciju u svojoj momčadi. Doslovno u “5 do 12” prijelaznog roka u Špišić Bukovicu stigla su još tri kvalitetna igrača iz susjednog županijskog prvoligaša Omladinca iz Korije. Nakon Marka Koreničkog, Bilogoru su tako pojačala dva Valentina – Jeličić i Pintarić te iskusni Vedran Grubić, jedan od najboljih napadača na ovim prostorima.

Uz Omladinac, Grubić (29) u svojoj je dosadašnjoj karijeri nastupao za Pitomaču i Slavonac iz Ladimirevaca, a “zlatne dane” imao je od 2011. do 2014. u redovima sadašnjeg trećeligaša Virovitice gdje je svoje nogometne vještine tesao pod kormilom nogometnog stručnjaka Elvisa Vinaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Valentino Pintarić (24) karijeru je 2006. započeo u Koriji, u klubu u koji se ponovno vratio nakon 13 godina igranja u drugim nogometnim sredinama (Virovitici, Grabrovnici i Pitomači). Ovog proljeća zaigrat će u drugom razredu županijskog nogometa, kao i njegov imenjak Jeličić (23) koji je gotovo cijelu nogometnu karijeru proveo u Omladincu.

Transferi iz Omladinca u Bilogoru krenuli su već na samom startu ove sezone, otkako je već spomenuti trener preuzeo klub županijskog drugoligaša koji se sada bori za naslov prvaka i za Podgorjem zaostaje samo tri boda. Redom su u Špišić Bukovicu dolazili Zdravko Varga, Ivan Bistrović, Valentino Cik i Velibor Švarbić. U igračkom rosteru Bukovčana trenutno je osam igrača koji su prošle sezone nosili igru rivalskog kluba iz Korije, u kojem je ranije angažman imao i sam trener Ćorić pa je očito da između njega i već spomenutih igrača postoji “neka kemija”.

Momčad Bilogore 1947. sada je izuzetno jaka na gotovo svim pozicijama. Napad kojeg su dosad predvodili Djak, Vlaisavljević, Ivoš i Čoklo, s novopridošlim Grubićem i Pintarićem trebao bi biti strah i trepet proljetnog dijela natjecanja 2. županijske lige u skupini Zapad, a isti taj napad vjerojatno bi radio “dar-mar” i najboljim obranama u prvom razredu županijskog nogometa. Ostaje nam za vidjeti kako će u svoju nogometnu križaljku Ćorić uklopiti ovoliki broj “kapitalaca” na jednom mjestu.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)