Bježao od policije: Vozio 150 km/h, bez vozačke i pod utjecajem alkohola

Jučer, 17. ožujka, u 21,23 sata, na cesti Osijek – Tenja, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 151 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 km/h.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak u Osječkoj ulici u Tenji, pretjecao osobni automobil ispred obilježenog pješačkog prijelaza, a potom i kolonu vozila ispred drugog obilježenog pješačkog prijelaza. Kretao se brzinom od 122 km/h na dijelu ceste u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km/h te nije postupio po zahtjevu policijskih službenika izražen pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova i nije se zaustavio, već se kretao sredinom kolnika onemogućivši službeno vozilo u pretjecanju, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Dodaju i kako je nakon zaustavljanja 21-godišnjaka, utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 63.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 22 negativna prekršajna boda.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content