Božinović: Mjere se produžuju, sve ostaje uglavnom isto, no jedna odluka se mijenja

U Hrvatskoj su zabilježena 823 nova slučaja zaraze virusom. Preminulo je 12 osoba. Stožer apelira na građane da se pridržavaju mjera te da izbjegavaju veća okupljanja, piše Večernji.hr.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je o epidemiološkoj situaciji. U odnosu na prošli tjedan imamo povećanje zaraženih od 26 posto.

– Primorsko-goranska županija ima povećanje od 35 posto, i oni izbijaju tako na prvo mjesto. Doznajemo da nema nikakvih većih žarišta, već zbog druženja i obiteljskih okupljanja – kazao je Capak. Po incidenciji smo na 7. mjestu među zemljama EU. Na AstraZenecu je zaprimljeno 337 nuspojava.

Mjere se produžuju

– Stožer donosi četiri nacionalne odluke. Okupljanja, javni prijevoz, posebna organizacija rada trgovina i privremena odluka o zabrani prelaska granice. Primjena se produžuje do kraja ožujka, a na snagu stupaju u ponoć – kazao je Božinović

– Sve odluke ostaju iste, jedna odluka se mijenja. Dopušteni broj osoba na kulturnim programima određivati će se putem HZJZ-a. Moći će se ta brojka povećavati i smanjivati – dodao je.

Također, rekao je da će se omogućiti natjecanja na otvorenom i za niži rang natjecanja, bez gledatelja i uz strogo pridržavanje mjera.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content