Slatinčanin Marijan Presečan na korak do Tokija i još jednih Paraolimpijskih igara: Bacio kuglu 7,70 metara i za čak 68 centimetara poboljšao osobni rekord

Proteklog vikenda u Splitu je održano Zimsko bacačko Prvenstvo Hrvatske, na kojem je u bacanju kugle kategorije F 53 nastupio u dresu zagrebačkog Agrama hrvatski paraolimpijac Slatinčanin Marijan Presečan.

– Cilj na ovom natjecanju bio je provjeriti kako stojim s trenutnom formom kako bi znao što još treba popraviti i na čemu dodatno raditi prije državnog prvenstva, koje će se održati za neka dva tjedna u Puli. Znao sam i prije Splita da sam popravio svoju tehniku, ali nisam slutio da ću kuglu baciti do novog osobnog rekorda, 7 metara i 70 centimetara – rekao je Marijan.

Dosadašnji rekord, Marijan je prebacio za čak 68 centimetra, ali što je još puno važnije, tih 7,70 m svrstalo ga je na 4. mjesto kvalifikacijske liste s koje će 6 najboljih svjetskih bacača kugle putovati direktno na Paraolimpijske igre u Tokio.

Pred Marijanom su sada pripreme za državno prvenstvo u Puli na kojem će bacati potpuno neopterećen i pokušati još malo popraviti ovaj sjajan rezultat.

(www.icv.hr, adf, dj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content