Čuvarice kulturne baštine iz Kladara organizirale uskrsnu radionicu za djecu

Jučer (ponedjeljak) u Društvenom domu u Kladarama održana je uskrsna radionica u organizaciji Udruge Čuvarice kulturne baštine. Članice Udruge okupile su djecu i pomogle im ukrasiti pisanice. Ukrašavali su ih različitim tehnikama, decoupage, temperama i flomasterima, a neke pisanice izradili su i na tradicionalan način, odnosno močvarnom biljkom – racinec.

Članice Udruge također su izradile gnijezda u koja će postaviti pisanice i izložiti ih ispred Etno zbirke u Kladarama kao dio ukrašavanja sela u povodu Uskrsa.

– Cilj ove radionice je pridobiti djecu i mlade da se što više druže i da što manje sjede za računalom, te da što više budu kreativni, da razvijaju svoju kreativnost za koju možda i ne znaju da ju imaju – kaže tajnica Udruge Elvira Kodžaga.

20210315 182028 Custom

Izrađene pisanice bit će izložene i na online izložbi koja će se održati na Matkanu nedjelju ili Bijelu nedjelju, 11. travnja.

– Jako smo zadovoljni održanom radionicom te koliko nam se djece odazvalo, s tim da bi bilo još i više sudionika, ali zbog ograničenja broja ljudi morali smo napraviti radionicu sa manje prisutnih nego inače – rekla je E. Kodžaga.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”623318″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content