Denis Belobradić novi predsjednik DVD-a Crkvari, zapovjednik ostaje Miroslav Varga

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari održalo je svoju redovnu godišnju i izbornu skupštinu. Predsjednik Ivica Podboj u sklopu izvješća o radu naglasio je kako društvo prije svega zbog pandemije koronavirusa nije posebnih aktivnosti, osim nužnih požarnih intervencija.

– Naši članovi odazvali su se pozivu za dežurstva na ulazima u županiju zbog pandemije koronavirusa, sudjelovali na tečajevima, seminarima i polaganjima za vatrogasna zvanja te se odazvali za pomoć pri požarnim intervencijama na koje smo pozivani od strane DVD-a Orahovica. U suradnji s mjesnim odborom i našim Kulturno-umjetničkim društvom nastojali smo i u proteklom periodu naše Crkvare održati mjestom ugodnog življenja. Naš gorući problem je izgradnja garažnog prostora za potrebe vozila koje bi u narednom periodu trebali dobiti iz pokrajine Tirol. Tako smo u jesenskom dijelu počeli s projektom dogradnje garaže. Koristim ovu priliku da našim članovima Denisu Belobradiću i i Mateju Rukavini čestitam na položenom ispitu za čin vatrogasca – rekao je Podboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Nakon podnošenja ostalih izvješća, pristupilo se izboru novog vodstva društva pa je tako jednoglasno za novog predsjednika izabran Denis Belobradić, za dopredsjednika Ivica Podboj, novi/stari zapovjednik je Miroslav Varga dok je dozapovjednik Tomislav Rukavina. U novom Upravni odbor još su izabrani Josip Boljkovac, Marin Pejčević, Mato Belobradić, Saša Pandžić, Dražen Tikvan, Mato Horvatin, Katica Boljkovac, Vinko Boljkovac, Dino Belobradić, Pavo Pađan i Stanko Jović. U Sud časti su izabrani Pavao Boljkovac kao predsjednik, za njegovog zamjenika potvrđen je Željko Gali dok su članovi Ivica Belobradić, Vilko Tikvan i Tomislav Koprivčić.

– Zahvaljujem se na povjerenju koje mi je ukazano i dat ću sve od sebe da ovo časno mjesto i dužnost opravdam i odradim najbolje što mogu. Malo smo mjesto i društvo, ali imamo ekipu koja može puno i zajedno ćemo se potruditi da vatrogasno društvo kao dugogodišnji zaštitni znak mjesta i dalje bude jedan od glavnih oslonaca naše male zajednice. Što se tiče plana rada, uvelike će ovisiti o situaciji s koronavirusom, ali pred nama je završetak projekta izgradnje garažnog prostora i vjerujem dobivanja novog vozila, a naravno činit ćemo sve kako bi što više naših članova položilo adekvatna zvanja kako bi bili što spremniji za požarne i druge vatrogasne intervencije – rekao je novi predsjednik Denis Belobradić. Skupštinu su pozdravili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina te povjerenik Vlade RH za grad Orahovicu Saša Rister.

– Čestitam DVD-u Crkvari na svim uspjesima i uspješno odrađenom periodu, a posebno na odazivu na dežurstva zbog pandemije. Nadam se da će društvo dobiti željeno vozilo i time biti adekvatno opremljeno za sve izazove koji ih čekaju, a što se tiče Grada uvijek će imati potrebnu podršku koliko god budemo mogli – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)