Denis Belobradić novi predsjednik DVD-a Crkvari, zapovjednik ostaje Miroslav Varga

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari održalo je svoju redovnu godišnju i izbornu skupštinu. Predsjednik Ivica Podboj u sklopu izvješća o radu naglasio je kako društvo prije svega zbog pandemije koronavirusa nije posebnih aktivnosti, osim nužnih požarnih intervencija.

– Naši članovi odazvali su se pozivu za dežurstva na ulazima u županiju zbog pandemije koronavirusa, sudjelovali na tečajevima, seminarima i polaganjima za vatrogasna zvanja te se odazvali za pomoć pri požarnim intervencijama na koje smo pozivani od strane DVD-a Orahovica. U suradnji s mjesnim odborom i našim Kulturno-umjetničkim društvom nastojali smo i u proteklom periodu naše Crkvare održati mjestom ugodnog življenja. Naš gorući problem je izgradnja garažnog prostora za potrebe vozila koje bi u narednom periodu trebali dobiti iz pokrajine Tirol. Tako smo u jesenskom dijelu počeli s projektom dogradnje garaže. Koristim ovu priliku da našim članovima Denisu Belobradiću i i Mateju Rukavini čestitam na položenom ispitu za čin vatrogasca – rekao je Podboj.

DVD Crkvari 1 1

Nakon podnošenja ostalih izvješća, pristupilo se izboru novog vodstva društva pa je tako jednoglasno za novog predsjednika izabran Denis Belobradić, za dopredsjednika Ivica Podboj, novi/stari zapovjednik je Miroslav Varga dok je dozapovjednik Tomislav Rukavina. U novom Upravni odbor još su izabrani Josip Boljkovac, Marin Pejčević, Mato Belobradić, Saša Pandžić, Dražen Tikvan, Mato Horvatin, Katica Boljkovac, Vinko Boljkovac, Dino Belobradić, Pavo Pađan i Stanko Jović. U Sud časti su izabrani Pavao Boljkovac kao predsjednik, za njegovog zamjenika potvrđen je Željko Gali dok su članovi Ivica Belobradić, Vilko Tikvan i Tomislav Koprivčić.

– Zahvaljujem se na povjerenju koje mi je ukazano i dat ću sve od sebe da ovo časno mjesto i dužnost opravdam i odradim najbolje što mogu. Malo smo mjesto i društvo, ali imamo ekipu koja može puno i zajedno ćemo se potruditi da vatrogasno društvo kao dugogodišnji zaštitni znak mjesta i dalje bude jedan od glavnih oslonaca naše male zajednice. Što se tiče plana rada, uvelike će ovisiti o situaciji s koronavirusom, ali pred nama je završetak projekta izgradnje garažnog prostora i vjerujem dobivanja novog vozila, a naravno činit ćemo sve kako bi što više naših članova položilo adekvatna zvanja kako bi bili što spremniji za požarne i druge vatrogasne intervencije – rekao je novi predsjednik Denis Belobradić. Skupštinu su pozdravili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina te povjerenik Vlade RH za grad Orahovicu Saša Rister.

DVD Crkvari 3 1

– Čestitam DVD-u Crkvari na svim uspjesima i uspješno odrađenom periodu, a posebno na odazivu na dežurstva zbog pandemije. Nadam se da će društvo dobiti željeno vozilo i time biti adekvatno opremljeno za sve izazove koji ih čekaju, a što se tiče Grada uvijek će imati potrebnu podršku koliko god budemo mogli – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content