Dječji vrtić Lipa u Čađavici od 1. travnja počinje s radom: Pohađat će ga 52 mališana

Od 1. travnja u Dječji vrtić Lipa u Čađavici krenut će 52 mališana. Ovih dana u provedbi su završni radovi na igralištu i na parkiralištima u krugu vrtića, a sve kako bi mališane njihovi roditelji bezbrižno mogli ostaviti u novom vrtiću.

– S obzirom na to da su se vremenske prilike poboljšale, pristupili smo obilježavanju školskog igrališta OŠ Davorin Trstenjak, a koji će koristiti i vrtićarci ovog našeg novog vrtića. Prije nekoliko dana smo montirali golove i zaštitne mreže, a potom su radnici iz Bjelovara iscrtali igralište. Također, obilježena će biti i parkirna mjesta u krugu vrtića, koje će koristiti zaposlenici – rekao je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, dodavši da je kapacitet vrtića dovoljan za tri dobne skupine s ukupno pedeset i dvoje djece, koliko ih sada imaju na popisu.

viber slika 2021 03 23 13 50 10 1

– Imali smo upite za upis djece i sa susjednih općina, ali smo ostavili prvo prostor za upis djece s naše općine, pa ćemo poslije vidjeti. Vrtić Lipa u Čađavici će pokrivati dobne skupine od jasličke dobi, onda od tri do pet godina i pet do sedam godina, što će zasigurno puno značiti roditeljima bez obzira na to što se naši stanovnici naviše bave poljoprivredom, ali i na poljoprivredi se radi po cijele dane – istaknuo je Rončević te dodao kako će boravak u vrtiću puno značiti i samim polaznicima, jer će se međusobno bolje upoznati, socijalizirati, a što će im mnogo pomoći kada krenu u školu.

Javna ustanova Lipa Čađavica pokriva tri vrtića, u Čačincima, Crncu odnosno Velikom Rastovcu i Čađavici. Naime, ove tri općine imat će zajedničko vodstvo vrtića, od ravnatelja do administrativnog osoblja, a ono što je najvažnije svaki vrtić će stalno na raspolaganju imati logopeda, pedagoga i psihologa. Osnivanje Javne ustanove Dječjeg vrtića Lipa prvi je i trenutno jedini ovakav primjer izvrsne suradnje između tri općine s ciljem racionalizacije, efikasnosti i funkcionalnosti u radu, a sjedište joj je u Čađavici.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content