EHF EUROPA LIGA Našički NEXE “izabrao” moćni Rhein-Neckar Löwen, prva utakmica 23. ožujka

U posljednjem, 10. kolu skupine C EHF Europa lige našički NEXE na gostovanju u francuskom Montpellieru s istoimenim protivnikom odlučivao je s kojom će momčadi igrati u osmini završnice. U slučaju pobjede NEXE bi igrao sa švicarskim Kadetten Schaffhausenom, dok bi u suprotnom išao na jaku njemačku momčad Rhein-Neckar Löwen.

U prvih nekoliko minuta NEXE je imao minimalnu prednost, ali već od 10. minute rukometaši Montpelliera su ubacili u petu brzinu i otišli do odmora na nedostižnu prednost 21:14. Dovoljno je reći da su u našičkom susretu Francuzi za 60 minuta postigli 23 zgoditka, a na svom terenu 21 zgoditak u samo 30 minuta igre. Ubitačnim kontrama domaći rukometaši su poput brzog vlaka prolazili kroz našičku obranu. U drugom dijelu domaći igrači su malo usporili ritam, pa je na kraju završilo rezultatom 37:25 za Montpellier.

Tako će u osmini završnice EHF Europa lige NEXE 23. i 30. ožujka igrati s njemačkim Rhein-Neckar Löwenom.

NEXE: Mihailo Radovanović (1), Moreno Car (13), Saša Barišić Jaman 7, Janko Kević 5, Mario Tomić 3, Halil Jaganjac 3, Fran Mileta 2, Marin Jelinić 2, Tomislav Severec 2, Dorian Markušić 1, Aleksandar Bakić, Ivan Vida, Borna Manci Mičević, Alen Blažević, Živan Pešić i Gianfranco Pribetić. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, rknexe.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content