HUMANITARNI “PREMIER TENNIS SHOW” Donna Vekić u Osijeku okuplja tenisku elitu i ostale vrhunske sportaše

foto: screenshot, youtube

Na press konferenciji u Graditeljsko–geodetskoj školi danas (ponedjeljak) je najavljen jedinstveni, humanitarno-teniski događaj u Osijeku pod nazivom “Premier Tennis Show” koji će se održati 6. i 7. travnja na zemljanim terenima sportske dvorane Gradski vrt.

Teniski spektakl odigrat će se u organizaciji osječke tenisačice, FED CUP reprezentativke i ambasadorice kontinentalnog turizma Donne Vekić, a u njemu će sudjelovati vrhunski tenisači i tenisačice iz Hrvatske i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Press konferenciji nazočili su župan Ivan Anušić, dogradonačelnica Žana Gamoš, Donnin otac i organizator cijelog projekta Igor Vekić, a putem platforme Zoom uključili su se Donna Vekić, Borna Ćorić, Ivan Ljubičić, te predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Igor Vekić naglasio je kako su prošle godine uspješno održali sličan turnir, a ove godine su ga odlučili podići na još višu razinu. U Osijek će dovesti neke od vrhunskih sportaša i sportašica, ne samo iz svijeta tenisa, najavio je, ali o imenima za sada nije htio govoriti. Prema njegovim riječima prvog dana turnira, 6. travnja, održat će se donatorska večera s aukcijom predmeta poznatih sportaša, te uz nastup Nine Badrić, a sav prihod ići će za izgradnju teniskih terena u dvorištu Graditeljsko–geodetske škole. Ti će tereni biti javni i dostupni svima, a posebice djeci i mladima, s posebnim naglaskom na djecu, štićenike obližnjeg doma “Klasje”.

mini IMG 3130

Župan Anušić i dogradonačelnica Gamoš istaknuli su kako edukativnu stranu ovog velikog događaja jer će dodatno popularizirati tenis kod mlađih generacija, tako i turistički značaj jer će još jednom staviti Osijek na mapu svjetskog sporta i turizma.

Ovih dana raspisat će se javni poziv za osnovnoškolsku djecu iz cijele Hrvatske da dođu u Osijek i sudjeluju na turniru pod mentorstvom našeg proslavljenog veterana Ivana Ljubičića koji je potvrdio svoj dolazak u Osijek, a isto je učinio i Borna Ćorić.

Format natjecanja bit će sličan prošlogodišnjem: natjecatelji će biti podijeljeni u pet kategorija, igrat će međusobno jedan set, a da mečevi neće biti samo ekshibicijskog karaktera potvrdio je Ljubičić rekavši kako je već počeo s pripremama za Osijek.

Za kraj Donna Vekić je pozvala osječku publiku da dođe podržati ovaj događaj, naravno pod uvjetom da to epidemiološke mjere dopuste.

(www.icv.hr, tj)