HUMANITARNI “PREMIER TENNIS SHOW” Donna Vekić u Osijeku okuplja tenisku elitu i ostale vrhunske sportaše

Na press konferenciji u Graditeljsko–geodetskoj školi danas (ponedjeljak) je najavljen jedinstveni, humanitarno-teniski događaj u Osijeku pod nazivom “Premier Tennis Show” koji će se održati 6. i 7. travnja na zemljanim terenima sportske dvorane Gradski vrt.

Teniski spektakl odigrat će se u organizaciji osječke tenisačice, FED CUP reprezentativke i ambasadorice kontinentalnog turizma Donne Vekić, a u njemu će sudjelovati vrhunski tenisači i tenisačice iz Hrvatske i svijeta.

Press konferenciji nazočili su župan Ivan Anušić, dogradonačelnica Žana Gamoš, Donnin otac i organizator cijelog projekta Igor Vekić, a putem platforme Zoom uključili su se Donna Vekić, Borna Ćorić, Ivan Ljubičić, te predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Igor Vekić naglasio je kako su prošle godine uspješno održali sličan turnir, a ove godine su ga odlučili podići na još višu razinu. U Osijek će dovesti neke od vrhunskih sportaša i sportašica, ne samo iz svijeta tenisa, najavio je, ali o imenima za sada nije htio govoriti. Prema njegovim riječima prvog dana turnira, 6. travnja, održat će se donatorska večera s aukcijom predmeta poznatih sportaša, te uz nastup Nine Badrić, a sav prihod ići će za izgradnju teniskih terena u dvorištu Graditeljsko–geodetske škole. Ti će tereni biti javni i dostupni svima, a posebice djeci i mladima, s posebnim naglaskom na djecu, štićenike obližnjeg doma “Klasje”.

mini IMG 3130

Župan Anušić i dogradonačelnica Gamoš istaknuli su kako edukativnu stranu ovog velikog događaja jer će dodatno popularizirati tenis kod mlađih generacija, tako i turistički značaj jer će još jednom staviti Osijek na mapu svjetskog sporta i turizma.

Ovih dana raspisat će se javni poziv za osnovnoškolsku djecu iz cijele Hrvatske da dođu u Osijek i sudjeluju na turniru pod mentorstvom našeg proslavljenog veterana Ivana Ljubičića koji je potvrdio svoj dolazak u Osijek, a isto je učinio i Borna Ćorić.

Format natjecanja bit će sličan prošlogodišnjem: natjecatelji će biti podijeljeni u pet kategorija, igrat će međusobno jedan set, a da mečevi neće biti samo ekshibicijskog karaktera potvrdio je Ljubičić rekavši kako je već počeo s pripremama za Osijek.

Za kraj Donna Vekić je pozvala osječku publiku da dođe podržati ovaj događaj, naravno pod uvjetom da to epidemiološke mjere dopuste.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content