IZ MOJE OPĆINE Načelnik Gradine Marko Ajček o aktivnostima na području općine: Evo što se sve priprema

Gost u emisiji ICV radija „Iz moje općine“ bio je načelnik općine Gradina Marko Ajček koji je naše slušatelje tom prigodom upoznao s brojnim realiziranim projektima na području svoje općine, ali kao i onima koji su u tijeku ili koji će uskoro biti završeni.

– Na području općine Gradina ima mnogo realiziranih projekata s kojima smo iznimno zadovoljni. Među najistaknutijima je svakako Dječji vrtić koji će uskoro biti u punoj funkciji, a u dogledno vrijeme, dio tog vrtićkog prostora odvojiti ćemo i za jaslice. Već sad imamo upite mnogih roditelja za smještaj djece jasličke dobi, pa se nadam da će i to uskoro ugledati „svjetlo dana“. Za one malo starije pobrinuli smo se za sportske terene, a to ćemo činiti i na dalje. S tim u vezi, mislim da smo rijetki među onima koji imaju riješeno suvremeno navodnjavanje sportskih terena, a to ćemo učiniti na svim našim sportskim terenima – pohvalio je ovaj projekt Marko Ajček te još jednom istakao senzibilnost Općine prema potrebama mještana svih naselja.

– Krenut ću od Bačevca gdje smo kupili ugostiteljski objekt kojeg ćemo preurediti u Društveni dom. Vjerujem da će dio budućeg doma poslužiti za rad raznih udruga, a onaj veći dio za razne manifestacije koje će organizirati mještani tog naselja. U realizaciji je i obnova društvenih domova u Novom Gracu i Detkovcu. Može se vidjeti da se tamo radi punom parom, nadam se na zadovoljstvo svih tamošnjih mještana. Uskoro će krenuti i izgradnja mrtvačnice u mjestu Budakovac, promjena krova na vatrogasnom domu u Gradini i isto tako obnova sportskog centra u Gradini. U narednom periodu jedan od značajnih projekata bih naglasio asfaltiranje ceste Rušani-Žlebina kojim bi samim time omogućio rasterećenje prometa u središtu Gradine. Već kada govorimo o mještanima naših naselja i ovom ću prilikom podsjetiti da će uskoro po domaćinstvima krenuti podjela komunalnih kanti za otpad, odnosno za odvajanje papira i kartona. Cilj je reciklirati takav otpad, jer poznato je da time možemo sačuvati našu šumu koja nam je neophodna za život – podsjetio je Marko Ajček, te istakao zadovoljstvo i s radom mnogobrojnih udruga na području općine.

– Da bi naše udruge i dalje tako dobro radile, proveli smo natječaj za financiranje udruga na području općine Gradina tako da se nadam da će biti zadovoljni sa sredstvima u ukupnom iznosu od 340.000 kuna koja su odvojena iz proračuna Općine Gradina. Tu su i naši vatrogasci koji prednjače po dobrim uspjesima i provedenim aktivnostima. Da bi mogli adekvatno smjestiti tri vatrogasna vozila koja smo dobili iz pokrajine Tirol u Austriji izgradili smo i vatrogasno spremište, a i dalje će nam vatrogastvo biti jedna od glavnih stavki u našem planiranju sredstava – rekao je Marko Ajček te napomenuo da će ova godina obilovati projektima.

– Izdvojit ću važnije projekte, a to su između ostalih izgradnja parkirališta od zgrade Općine do Veterinarske ambulante, s obzirom na izgradnju kružnog toka u centru Gradine koji je jednim dijelom oduzeo dio parkinga, a sjedište općine Gradina je prilično „gusto“ jer tu se osim zgrade Općine nalazi i Pošta, pekara, trgovina i svi ostali popratni sadržaji pa je parkiralište prijeko neophodno. Tu se zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja koje nam je izašlo u susret sufinanciranjem od 250.000 kuna. Općenito gledano, i u sljedećem razdoblju ulagat ćemo u život cjelokupne zajednice. Osim provedbe projekta „Zaželi“ koji se nadam da će se nastaviti i dalje, pomažemo u svim granama, kupovini knjiga i bilježnica našim školarcima, tu je i jednokratna pomoć za obitelji slabijeg imovinskog stanja, a obradovat ćemo naše mještane i prigodnim Uskrsnicama. No smatram da je ipak najvažnija od svega nastavak radova na plinofikaciji i kanalizacijskoj mreži u općini Gradina, a s tim u vezi sa zadovoljstvom mogu istaknuti da će se mještani krajem travnja, moći priključiti na kanalizacijsku mrežu – rekao je načelnik općine Gradina Marko Ajček.

(www.icv.hr, bs, tm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content