IZ MOJE OPĆINE Načelnik Suhopolja Siniša Horvat o planovima za uređenje središta mjesta, kao i izgradnji novih prometnica

U emisiji ICV radija „Iz moje općine“ gostovao je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je naše slušatelje tom prigodom upoznao s planovima za uređenje središta Suhopolja, kao i izgradnji novih prometnica, ali i drugim projektima.

Kako je istaknuo, u planu imaju nekoliko projekata na području Cabune.

– Što se tiče novih prometnica, slijedi pristupna cesta dvorcu u Cabuni, bit će proširena i s kvalitetnom rasvjetom, izgradit će ju Općina Suhopolje. Što se tiče uređenja naselja Cabuna stupili smo u kontakt sa Hrvatskim cestama kako bismo riješili problem neadekvatnih nogostupa i nadamo se pozitivnom odgovoru, jer bez njihove suglasnosti su nam vezane ruke. Potpisali smo ugovor za izgradnju novog društvenog doma u Cabuni, takva zajednica zaslužuje jedan kvalitetni objekt – rekao je načelnik Horvat.

Naglasio je i kako planiraju izgradnju nove ceste kod dječjeg vrtića, a koja bi spojila Zrinsko Frankopansku i Ulicu Matije Gupca, kao i manju dionicu do reciklažnog dvorišta, koje je otvorilo vrata za stanovnike općine Suhopolje.

– Pripremamo sa Županijskom upravom za ceste novi nogostup u Vinogradskoj ulici u Suhopolju koja je popunjena mladim obiteljima, a nalazi se na užurbanoj dionici prema Borovi – rekao je Horvat te dodao kako su u prošlogodišnjem četverogodišnjem razdoblju modernizirali brojne prometnice.

ULAGANJE U SIGURNOST

– Riješeno je puno prometnica i nogostupa koji su godinama spominjani, ali se nikako nije kretalo u realizaciju. Među njima su prometnice poput Gvozdanske, Bukove, nogostupa u naselju Borova i slično, od kojih su davno svi dignuli ruke, ali smo mi uspjeli realizirati tu priču. Jednako tako uspjeli smo sanirati područje Vukovarske ulice, nakon 10-ak godina smo uspjeli postići dogovor s ustanovom nadležnom za upravljanje pa smo i tamo uspjeli sanirati tu priču. Tu je Kapan, Ulica Petra Preradovića, Vladimira Nazora, Alojzija Stepinca, Bana Jelačića, Andrije Hebranga, Đure Basaričeka, i tako mogu nastaviti u nedogled. Pregršt novih modernih prometnica u cilju povećanja sigurnosti i protočnosti prometa – istaknuo je načelnik.

Spomenuo je i projekte koji će biti prioritet u narednom razdoblju.

– Sada nas najviše tišti priča oko osnovnoškolske dvorane, hvala na razumijevanju županu Igoru Androviću koji je spreman poduprijeti taj projekt, jer Suhopolje i dalje ima malu dvoranu koja je davno zadovoljavala standarde sportske i nastavne djelatnosti, ali sada imamo puno veći broj korisnika, bilo da je riječ o samim školaracima, ali i sportašima rekreativcima i udrugama kojima je potreban taj objekt – rekao je Horvat.

– Tu je polivalentni centar. Slijedom događanja u Petrinji i Suhopolje je osjetilo tektonske pomake, kino sala u sklopu prostora Općine Suhopolje se razlomila na pola, stradale su pločice i sama statika zgrade je upitna, također svi uredi su vidno popucali. Zgrada Općine vapi za novim rješenjem pa smo i u toj fazi na korak od građevinske dozvole, kako bi stvorili novo zdanje koje će služiti i kao administrativni dio, ali će biti na usluzi i našim mještanima kao što je to i sada, za rad razno raznih udruga, ali i sve predstave, društvena događanja i slično se odvija u tom prostoru – rekao je Horvat dodavši da stara zgrada Općine nije vrijedna ulaganja, već na toj lokaciji planiraju izgradnju trga.

IMG 20190611 114901 e1562272215941
foto: suhopolje.hr

– Razmišljali smo o izgradnji trga, mjesta okupljanja sumještana za organizirana događanja, primjerice doček Nove godine, različitih manifestacija poput Dana općine. Tako nešto nam je prijeko potrebno. Imali smo prilike to vidjeti prije dvije godine kada je bio koncert Prljavog kazališta, morali smo improvizirati na malom prostoru ispred općine, imali smo dosta problema zbog blizine same prometnice. Tu je prostor ispred sata, ali je u vlasništvu trgovačkog lanca i oni nam izlaze u susret kada god trebamo i samo mogu pohvaliti suradnju s njima. No, naš trg bi nam bio idealno rješenje – rekao je načelnik Horvat.

POTPORE MLADIM PODUZETNICIMA

Općina Suhopolje ovog je mjeseca raspisala Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva koji je završio, a prema najavama načelnika, ubrzo će raspisati još jedan.

– Imamo četiri nova hrabra mlada poduzetnika, a u međuvremenu nam se javilo još nekoliko, pa ćemo u narednom razdoblju raspisati još jedan natječaj. Ljudima treba izići u susret, treba biti hrabar i u mladim godinama krenuti u bitku na tržištu rada – rekao je Horvat te najavio raspisivanje natječaja na koje će se, moći prijaviti i ugostitelji.

– Kako oni nisu bili korisnici ovih potpora, gledamo kako da i njima pomognemo. Tako da je jedna misao vodilja da i njima omogućimo sredstva kao pomoć nakon te nesretne korone koja nas je sve snašla – rekao je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

(www.icv.hr, ml, tm)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content