Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila novo navalno vozilo kojim će znatno povećati svoju operativnost

U četvrtak, 25. ožujka predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica u Zagrebu su preuzeli novo navalno vozilo. Dobili su ga u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“. Novo vozilo marke Mercedes ima opremu vatrogasne, ali i niz tehničkih intervencija.

Dosadašnje navalno vozilo, rekli su iz JVP Virovitica, bit će prenamijenjeno u tehničko vozilo, a staro tehničko vozilo biti će zamijenjeno za vozilo koje će služiti za intervencije u šumskim požarima. U planu je nabavka i novog kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, dok će dosadašnje kombi vozilo ustupiti Gradskom kazalištu.

IMG 4327

– Ovim se putem zahvaljujem Vladi RH, Ministarstvu unutarnjih poslova, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te Gradu Virovitici, koji nas prati svih ovih godina, s nadom da će se ta suradnja nastaviti i ubuduće – naglasio je tom prilikom zapovjednik JVP Virovitica Anto Tutić.

Novo navalno vozilo je opremljeno aku alatima pa vatrogascima na intervencijama više neće biti potreban agregat, čime će se podići njihova operativnost, naglasio je Tutić.

IMG 4338

Vozilo ima spremnik za 2 700 litara vode i 400 litara pjenila. Opremljeno je s nizom detektora i ima praktički sve što je potrebno vatrogascima za vrijeme intervencije.

Virovitičke vatrogasce obišao je gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima kako bi im zahvalio za dosadašnji trud.

– Vozilo je vrijedno 2,8 milijuna kuna, a s njim će naši vatrogasci biti opremljeni na najvišoj europskoj razini, kako za vatrogasne, tako i za tehničke intervencije – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

(www.icv.hr, mš)

IMG 4333 scaled

20210326 114335

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content