Koronavirus u OBŽ: Novih 38 slučajeva zaraze, u samoizolaciji 1.213 osoba

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus su testirana 322 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno.

Najviše je novopozitivnih osoba, nih 15, u Osijeku, po tri su u Donjem Miholjcu, Đakovu i Bilju, po dvije u Valpovu, Belom Manastiru, Čepinu i Semeljcima, a po jedna u Bizovcu, Jagodnjaku, Magadenovcu, Petrijevcima, Strizivojni i Drenju.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 40 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 9 na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano deset pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalaze 1.213 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 17 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Obišli su i 133 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.
Policija je postupala na temelju dvije dojave o privatnim okupljanjima protivno Odluci Nacionalnog stožera CZ o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba, te na graničnom prijelazu Batina gdje je državljanska Srbije pokušala ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testom.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content