Kroz Suhopolje vozio 134 km/h: “Fotkala” ga kamera i sad mu stiže plava kuverta

Na području Virovitičko-podravske županije i nadalje se, unatoč najavama o pojačanom postupanju u prometu, bilježi povećani broj prekršaja u nadzoru prometa, pa tako i velike brzine.

Najveća ovotjedna utvrđena brzina je 134 km/h kojom se kretao vozač osobnog automobila na dionici D2 u naselju u Suhopolju, gdje je ograničenje 80 km/h. Brzina je zabilježena stacionarnom kamerom u nedjelju u 3:25 sati.

Ovom vozaču će, nakon utvrđivanja identiteta, pristići kazna od 10.000 kuna i biti izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca, ako je prvi puta zatečen u počinjenju ovoga prekršaja, i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Ukupno su protekli tjedan utvrđena i sankcionirana 394 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 160 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Protekli tjedan se na području Virovitičko-podravske županije dogodilo 8 prometnih nesreća od kojih 7 s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen. Utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog sudionika prometnih nesreća, a 3 su počinitelja napustila mjesto događaja prometne nesreće, od kojih se za 2 još traga.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content