Ministar Banožić obišao radove na osječkoj streljani koja se priprema za EPSO 2021: Vojska će u roku dva dana završiti inženjerijske radove

Ministar obrane Mario Banožić u pratnji generala HV-a, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, te predstavnika Streljačkog saveza OBŽ, obišao je danas prijepodne (15. ožujka) streljanu Pampas gdje radove izvode inženjerijske postrojbe Oružanih snaga RH, kao potpora u organizaciji Europskog prvenstva u Streljaštvu “EPSO 2021”.

– Hrvatska vojska već 9 dana radi na pripremi terena nužnog za održavanje Europskog prvenstva koje će se održati 20. svibnja ove godine, a planiramo da ćemo u roku 2 dana završiti posao. Sama ojačana desetina izvela je zahvate ukljanjanja postojećeg drveća, humusa i raznog drugog materija od preko 3 tisuće kubičnih metara, odnosno krčenja terana kako bi se stvorili daljnji adekvatni uvjeti izgradnje. Siguran sam kako će se suradnja Ministarstva obrane i Streljačkog saveza OBŽ nastaviti i u idućem razdoblju, a raduje nas što ćemo dati svoj doprinos i u održavanju samog EP-a istaknuo je ministar Banožić.

Svoje zadovoljstvo istaknuo je i osječko–baranjski župan Ivan Anušić još jednom podsjetivši kako se svi najavljeni projekti, značajni i za istočnu Hrvatsku, a ne samo županiju, realiziraju planiranom dinamikom.

– Prostor koji je prije 35 godina napravljen za jedno takvo prvenstvo, ponovno ćemo staviti u funkciju streljaštva i sportskog streljaštva. Sajam i održavanje sajamskih manifestacija, premješta se u novi Gospodarski centar s čijom izgradnjom započinjemo, a ovaj prostor ostaje na raspolaganju sportskim društvima i udrugama. Bit će to jedini takav prostor u okruženju što otvara mogućnost razvoja sportskog turizma. Zasigurno i da će održavanje EP-a popratiti brojne televizijske i medijske kuće, što će dodatno pozicionirati Grad i Županiju na sportskoj, turističkoj i gospodarskoj mapi Europe pa i svijeta – istaknuo je Anušić.

Na potpori se zahvalio i Hubert Kišpal predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza istaknuvši da bez podrške MORH-a radove ne bi mogli sami izvesti.

– Naravno radit ćemo i dalje na promicanju streljaštva i sporta, a započinjemo upravo Europskim prvenstvom na kojemu će sudjelovati oko 1400 strijelaca, a koji će tu boraviti oko 15-tak dana, sa oko 2 tisuće pratećeg osoblja – rekao je Kišpal.

Dodao je kako se će po završetku radova biti osigurani tereni za natjecanja u disciplinama: zračni pištolj, zračna puška, malokalibarski pištolj i puška, te gađanje letećih meta.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content