Ministrica Tramišak uručila ugovore za 16 projekata s područja VPŽ: Evo što će se sve graditi

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je ugovore za 16 projekata s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o projektima vrijednima 3,8 milijuna kuna, od kojih je 15 odobreno u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, dok je projekt Grada Orahovice odobren kroz Program podrške regionalnom razvoju.

Uz gradonačelnike i načelnike svih gradova i općina, uručivanju ugovora nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Igora Pavkovića.

Radi se o sljedećim projektima:

  • Općina Crnac – Izgradnja pješačkih staza u naselju Veliki Rastovac – 200.000 kuna
  • Općina Gradina – Uređenje parkirališta i pješačkih staza – 250.000 kuna
  • Općina Špišić Bukovica – Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u naselju Špišić Bukovica – 250.000 kuna
  • Općina Čađavica – Održavanje postojeće građevine – Društveni dom Šaševo – 250.000 kuna
  • Općina Mikleuš – Sanacija ceste na dijelu Školske ulice u Balincima – 250.000 kuna
  • Općina Voćin – Uređenje dječjih igrališta u naseljima Bokane i Ćeralije – 200.000 kuna
  • Općina Suhopolje – Izgradnja memorijalnog centra – 300.000 kuna
  • Općina Sopje – Građenje građevine športsko-rekreacijske namjene – svlačionice – 250.000 kuna
  • Općina Nova Bukovica – Izgradnja Društvenog doma u Bjelkovcu – 150.000 kuna
  • Općina Čačinci – Izgradnja Društvenog doma u naselju Brezovljani Vojlovički II. faza – 250.000 kuna
  • Općina Zdenci – Održavanje postojeće građevine – Dom Zokov Gaj – 200.000 kuna
  • Općina Lukač – Adaptacija unutrašnjosti zgrade Društvenog doma Terezino Polje – 250.000 kuna
  • Grad Slatina – Uređenje Društvenog doma u Novom Senkovcu – 150.000 kuna
  • Općina Pitomača – Sufinanciranje rekonstrukcije i izgradnje centra za posjetitelje Križnica – 250.000 kuna
  • Virovitičko-podravska županija – OŠ Petra Preradovića, Područna škola Kladare – 400.000 kuna
  • Grad Orahovica – Rekonstrukcija dijela vinske ceste, oborinske odvodnje i priključak na kolnik u Topličkoj ulici – 200.000 kuna

– Ovo su projekti koji služe unaprjeđenju male lokalne komunalne infrastrukture, ponajprije infrastrukture koja pomaže upravo ostanak mladih u malim mjestima u ruralnim krajevima. Ovim Programom podržava se infrastruktura, kao što je izgradnja pješačkih staza, a jednako tako i izgradnja društvenih sadržaja, dakle društvenih domova, dječjih igrališta. Ovim malim projektima na neki način šaljemo poruku ravnomjernog regionalnog razvoja i ulaganja u sve dijelove Hrvatske – rekla je ministrica Nataša Tramišak i pohvalila Virovitičko-podravsku županiju za dosadašnji uspjeh u ugovaranju EU projekata.

PDC 1204
Foto: K. Toplak

– Ugovorila je više od 2,2 milijarde kuna vrijednih europskih projekata , projekata koji su zasigurno podigli kvalitetu života na području Virovitičko-podravske županije – istaknula je.

U odnosu na velike iznose koji su do sada odobreni ovom području, iznosi današnjih ugovora nisu veliki, no od izuzetne su važnosti za ovu sredinu, naglasio je župan Igor Andrović.

– Ovo su važna sredstva za svaku općinu i grad jer su to projekti koji su važni za svakodnevni život građana. Od ceste, nogostupa, igrališta, društvenih domova, pa do izgradnje područne škole u Kladarama koju je prijavila Virovitičko-podravska županija. 400 tisuća kuna, koliko smo dobili, sigurno je iznos koji će puno značiti u financiranju izgradnje ove škole – rekao je župan Andrović, zahvalivši ministrici na nastavku raspisivanja natječaja za razvoj lokalne zajednice koji, uz EU natječaje, puno znače za ovo područje.

PDC 1176

Da EU projekti imaju veliku važnost na području Virovitice i Virovitičko-podravske županije, istaknuo je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– U narednom razdoblju zadaća nam je paralelno uz javne projekte pripremati i projekte za naše poduzetnike, počevši od tvrtki, obrta, OPG-a, kako bi oni sada u sljedećem programskom razdoblju koristili sredstva koja su im na raspolaganju. Razvojne agencije već rade na pripremi projekata koji će se nominirati. Jednako tako, zadaća nam je pripremiti projekt za razvoj naših gospodarskih zona kako bi ih komunalno opremili i omogućili investitorima bolje uvjete – rekao je gradonačelnik Kirin.

PDC 1194

(www.icv.hr, ml, vpz.hr)

[g-gallery gid=”623149″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content