NULA POSTO KAMATA Virovitičko-podravska županija poljoprivrednicima subvencionira kamate na kredite za proljetnu i jesensku sjetvu

Foto: K. Toplak

Virovitičko-podravska županija i ove će godine poljoprivrednicima subvencionirati kamate na kredite za proljetnu i jesensku sjetvu. Kako bi poljoprivrednicima omogućili kredite od nula posto kamata, danas je župan Igor Andrović potpisao ugovore s pet poslovnih banaka, u kojima će poljoprivrednici moći ugovoriti kratkoročne kredite za nabavku repromaterijala.

– Sa subvencijom smo krenuli prije nekoliko godina. Prvo smo dio kamate sufinancirali sa dva posto, ali evo od prošle godine kada nas je pogodila ova pandemija rekli smo da ćemo subvencionirati kompletnu kamatnu stopu, koja iznosi do četiri posto. Imali smo ugovor s jednom poslovnom bankom, a sada smo naišli na interes njih pet i vjerujem da će samim time i interes poljoprivrednika biti veći – rekao je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
Foto: K. Toplak

Najavio je skoro raspisivanje javnog poziva za poljoprivrednike koji će biti otvoren do kraja listopada.

– Na javni poziv će se moći javiti fizičke osobe, dakle obiteljska poljoprivredna gospodarstva ili pravne osobe za kredite koje će koristiti za sjetvu, proljetnu ili jesensku. Dakle za sjeme, za zaštitna sredstva, za gnojiva i za sve ono što im treba prilikom sjetve. Najniži iznos pojedinačnog kredita može iznositi 20, a najveći 500 tisuća kuna – rekao je Andrović.

(www.icv.hr, ml)