OBŽ Na koronavirus novopozitivne 33 osobe, kršenje samoizolacije u Donjem Miholjcu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 360 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus.

Devet je novopozitivnih osoba na području Osijeka, po tri su s područja Đakova i Našica, po dvije Darde, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda, Petrijevaca i Valpova, a po jedna je s područja Belog Manastira, Belišća, Bilja, Čepina, Drenja, Erduta, Jagodnjaka i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 44 osobe oboljele od Covida-19, od kojih je 34 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (10 na respiratoru), dok je 14 pacijenata s tim oboljenjem hospitalizirano u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 997 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere, na području Donjeg Miholjca. U 143 nadzora ugostiteljskih objekata nije utvrđeno kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (28 u ugostiteljskim objektima, 15 u trgovinama te po 1 u frizerskom salonu, kladionici, mjenjačnici i pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost i dali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content