Miroslav Buneta novi predsjednik UHBDDR policijske postaje Orahovica 1990./1991.

Svoju redovnu izbornu skupštinu, organiziranu samo uz nazočnost članova sukladno epidemiološkim mjerema, održala je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica 1990./1991. Skupštinu je predvodio predsjednik Udruge Robert Kuzmić koji je nakon uvodnog govora članovima iznio izvješće o radu za proteklo razdoblje.

– Tijekom 2020. godine sudjelovanja na tribinama koje su organizirale druge udruge, video projekcija i objava knjiga na tematiku Domovinskog rata bilo je znatno manje, a dio je i otkazan zbog epidemioloških mjera. Kao i prethodnih godina svim našim članovima bili smo na raspolaganju kod podnošenja i pisanja raznih zahtjeva, žalbi i drugih dokumenata, kao i pomoć u rješavanju njihovih prava. Našim oboljelim članovima nastojali smo biti podrška u okviru mogućnosti kod liječenja te smo iste redovno obilazili. U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, područnom jedinicom Virovitica te voditeljem istog Antom Krištom, organizirali smo preventivne sistematske preglede u Općoj bolnici Virovitica koji su također znatno smanjeni zbog pandemije koronavirusom, a ovim putem i dalje pozivam zainteresirane članove  da se slobodno obrate radi dogovaranja pregleda – rekao je Kuzmić te naglasio kako je Udruga poseban obol dala temeljnoj zadaći očuvanja istine i uspomene na Domovinski rat i hrvatske branitelje.

– Odradili smo niz akcija čišćenja okoliša i uređenja spomen obilježja i to satnije ZNG-e ”Stipini Sokolovi” na Merkuru u Orahovici, spomen – obilježju Miri Košćaku u Slatinskom Drenovcu i spomen – obilježju na mjestu napada na ophodnju PP Orahovica i pogibije policajca Stjepana Mlakara kod Pušine gdje je posebno uređen i okoliš, za što ovom prilikom zahvaljujem Vladi Grgću – Crnom na izvršenim strojnim radovima i prijevozu agregata, Radlovcu d.d. na doniranom agregatu i svim braniteljima koji su sudjelovali u uređenju. Organizirali smo sjećanje na poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije ”Roda” Varaždin Mire Košćaka, potom obljetnicu pogibije policajca Stjepana Mlakara i poginulog policajca Josipa Jurenca – dodao je Robert Kuzmić i nastavio:

– Organizirano je obilježavanje 30. obljetnice dragovoljnog uzimanja oružja prve skupine pričuvnih policajaca PP Orahovica. U suradnji s Udrugom ratnih veterana 2. bojne 132. brigade organizirali smo obljetnicu povijesne akcije ”Papuk 91”, a sudjelovali smo i na svim komemoracijama i sjećanjima iz Domovinskog rata diljem Lijepe naše – zaključio je.

Nakon podnesenih izvješća, predsjednik Udruge Rober Kuzmić najavio je svoj odlazak s tog mjesta iz obiteljskih razloga, ali je naglasio kako će ostati u Udruzi i pomagati koliko god to bude mogao.

U izbornom dijelu skupštine jednoglasno je za predsjednika izabran Miroslav Buneta iz Čačinaca, za dopredsjednika Damir Jusup, dok Predsjedništvo još čine Zdenko Bošnjak, Mirko Koić, Miroslav Zlosa, Izidor Lončar, Božo Kusić, Mario Bušljeta, Branko Zuanović, Slavko Jošavac, Franjo Zeman, Stjepan Šebalj, Branko Jurlina i Robert Kuzmić.

Novi Sud časti čine Antun Grabovac, Stjepan Šebalj, Slavko Jurlina i Marijan Bušljeta, dok su u Nadzorni odbor izabrani Branko Jurlina, Darko Špoljarić, Damir Knežević i Damir Vratković.

– Izuzetna je čast biti predsjednikom ove udruge. Težit ćemo povećanju članstva, želja nam je ujediniti ljude i sačuvati ih od zaborava, te na jedan poseban način odavati počast onima kojih više nema. Pred nama je i posao pripreme kalendara sa našim događanjima u kojima se striktno želimo držati svih onih datuma vezanih uz ratnu policiju i njene pripadnike, dok ćemo s druge strane sudjelovati i u svim drugim manifestacijama i prije svega težiti odličnoj suradnji sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata- poručio je novi predsjednik Miroslav Buneta.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content