Općina Suhopolje dodjeljuje potpore za razvoj poduzetništva: Evo kako do potpore

foto: suhopolje.hr

Općina Suhopolje je raspisala Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2021. godini. Potpore će dodjeljivati za mikro i male tvrtke sa sjedištem na području općine kroz tri mjere: novoosnovanim poduzećima, za novo zapošljavanje i samozapošljavanje te će subvencionirati troškove polaganja stručnih i majstorskih ispita.

Potpore novoosnovanim poduzećima će se dodjeljivati poduzetnicima početnicima za točno propisane namjene u iznosu do 85 posto prihvatljivih troškova, odnosno do 20 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Za potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje prednost imaju poduzetnici koji zapošljavaju osobe mlađe od 30 godina i imaju pravo sredstva zatražiti za najviše pet osoba. Potpora za zapošljavanje mora biti najmanje 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova, a za samozapošljavanje 85 posto. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi najviše 20 tisuća kuna.

Za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita iznos koji se može odobriti je do 85 posto troškova, odnosno do 5 tisuća kuna po korisniku.

– Slijedom brojnih upita, velikog interesa i hrabrosti mladih ljudi koji izlaze u svijet obrtništva i poduzetništva zadovoljstvo nam je da možemo ponovno raspisati natječaj i izaći u susret kao partner našim sumještanima. Pozivamo sve zainteresirane nove obrtnike i poduzetnike koji su pokrenuli svoju priču unazad godinu dana, s područja općine Suhopolje, da se prijave – rekao je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

Namjene za koje poduzetnici mogu ostvariti potpore te ostale uvjete možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr)