Osječko-baranjska županija investirala 63,2 milijuna kuna na područje grada Đakova

Tijekom radnog posjeta gradu Đakovu, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, nakon otvaranja nove školske dvorane u Selcima Đakovačkim, te posjeta NK Omladinac, obišao je Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“, čije su zgrade predmetne i razredne nastave obuhvaćene županijskim projektom energetske obnove.

Potom je obišao zgradu bivšeg rodilišta koja je prenamijenjena u liječničke ordinacije, a sastao se i s predstavnicima sportskih udruga i zajednica kojima je u ime Županije darovao 3 vozila, 10 kosilica i 64 stalaka za bicikle.

– Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine je imala 63,2 milijuna kuna izravnih investicija na području Grada Đakova. Obnovljeno je šest zgrada osnovnih i srednjih škola u vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Županije obnovljen je Dom zdravlja OBŽ u Đakovu, preuređena je i rekonstruirana zgrada nekadašnjeg rodilišta u niz specijalističkih i ordinacija opće medicine, ordinacije su opremljene novom dijagnostičkom opremom. Prije tri i po godine srednjoškolsko igralište obnovljeno je novom sportskim terenima, rasvjetom i tartan stazom. Županija i Grad sufinanciraju školske obroke za učenike osnovnih škola te provodimo još niz drugih projekata. Nadam se da je Osječko-baranjska županija opravdala svoju ulogu na području Grada Đakova, naravno zajedno s gradskom upravom koja inzistira na svojim projektima. Nastavljamo dalje raditi na projektima, osobito školstva i zdravstva za koje je nadležna županija, a sadašnji mandat možemo zadovoljavajuće ocijeniti jer je 63 milijuna kuna stvarno velika investicija – zaključio je Anušić.

Priliko obilaska Doma zdravlja OBŽ u Đakovu, točnije zgrade nekadašnjeg rodilišta koja je preuređena i rekonstruirana u niz novih ordinacija, zamjenik ravnatelja Doma zdravlja OBŽ dr. sc. Tamer Salha,  izvjestio je kako su ukupna ulaganja Županije u Đakovu, kroz navedeni projekt, 4,46 milijuna kuna. Uz već napravljene investicije, objavio je kako je u tijeku nabava digitalnog mamografskog uređaja s tomosintezom, najsuvremenijeg uređaja za radiološko oslikavanje dojki.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content