Osmina finala Hrvatskog kupa: Optimizam buja, Slatina protiv Osijeka ide po novo iznenađenje

U srijedu, 17. ožujka igraju se utakmice osmine završnice Hrvatskog kupa za rukometaše.

Među 16 najboljih momčadi u Hrvatskoj plasirali su se rukometaši Slatine. Slatinčani se već treću sezonu uzastopce nalaze na pragu prve lige. Prije dvije sezone u kvalifikacijskoj utakmici za popunu 1. hrvatske lige Sjever poraženi su od Dugog Sela na neutralnom terenu u Sesvetama tek nakon izvođenja sedmeraca. Prošle sezone bili su prvi u 2. ligi Istok, ali je prvenstvo poništeno zbog pandemije koronavirusa. Ove sezone s Đakovom se bore za prvu poziciju i ulazak u društvo prvoligaša.

Svoju kvalitetu mlada slatinska momčad pokazala je u Kupu regije Istok. Bili su bolji od dva prvoligaša, Viro Virovitice i Požege te drugoligaškog sastava Valpovke iz Valpova. Tako su se plasirali u osminu završnice kupa Hrvatske, gdje su za suparnika dobili momčad Osijeka.

U Slatini buja optimizam, međutim to će im biti dosad najjači suparnik. Osijek se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u 1. hrvatskoj ligi Sjever. Osječani su u posljednja četiri mjeseca doživjeli samo jedan poraz u službenim utakmicama i to na gostovanju kod vodeće momčadi lige – Rudara u Rudama.

Igrači Slatine pokušat će iznenaditi još jednog prvoligaša, međutim za to će trebati pružiti više od 100 posto svojih trenutnih mogućnosti. Utakmica se igra u 20 sati i 30 minuta u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini, ali zbog epidemioloških razloga bez nazočnosti gledatelja.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content