OSMINA FINALA KUPA Rukometno čudo u Slatini: Frajhautovi puleni u ludoj završnici srušili prvoligaše iz Osijeka

Rukometaši Slatine nastavili su sa svojim uspješnim igrama u ovogodišnjem kup natjecanju. U osmini završnice kupa Hrvatske na svom terenu u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića bili su bolji od prvoligaške momčadi Osijeka rezultatom 30:29.

Slatinski rukometni drugoligaši su u ovosezonskom natjecanju u kupu na svom terenu savladali već trećeg prvoligaša. Nakon Viro Virovitice i Požege u regionalnom kupu, sada je i Osijek u završnici Kupa Hrvatske morao priznati, da su Slatinčani bolji. Osijek je u srijedu navečer doživio tek treći poraz u posljednja četiri mjeseca u službenim utakmicama.

Od samog početka rukometaši Slatine su pokazali tko je gazda na terenu. Poveli su 2:0 i uz samo četiri izjednačenja vodili su cijeli susret. Najveću prednost imali su u 23. minuti (12:8). U prvom dijelu u domaćim redovima sve je funkcioniralo gotovo kako je bilo planirano prije utakmice. Odlični Lovro Frajhaut na vratima, čvrsta obrana te uz nekoliko izgubljenih lopti vrlo efikasan napad. Na odmor se otišlo s prednošću domaće momčadi 15:12.

Na početku drugog dijela bilo je vidljivo da Osječani kreću na sve ili ništa, ali je domaća momčad također pokazala svoju kvalitetu. Slatinčani su i dalje bili u prednosti. U 45. minuti muk u dvorani: sigurni domaći vratar Lovro Frajhaut, zbog istegnuća mišića morao je izaći iz igre, a između vratnica stao je mladi Nikola Brnada, koji se nije uplašio čvrstih Osječana i sakupio je do kraja tri ključne obrane.

Vrhunac uzbuđenja dogodio se u posljednje tri minute. Gostujuća klupa, nakon niza prigovora opomenuta je žutim kartonom. Osječani koriste dvije pogreške Slatinčana i u dva brza napada rezultat dovode u egal 29:29. Nakon minute odmora Martin Lukac postiže zgoditak za 30:29. Ostalo je 17 sekundi. Gostujući trener Dag Kovačević traži minutu odmora, iz igre izvodi vratara i kreće sa sedam igrača u polju. Pet sekundi prije kraja Brnada brani udarac, hvata loptu u ruke i slavlje može početi. Slatina je među osam najboljih momčadi u Hrvatskom kupu. To je jedan od najvećih uspjeha slatinskih rukometaša u povijesti.

-Čestitam svim igračima na borbenosti i velikom uspjehu. Nije nas pokolebala ni ozljeda vratara Lovre Frajhauta jer je Nikola Brnada čekao zapet kao puška i odlično odradio svoju minutažu. Željeli bi još jednog protivnika kojega možemo svladati i plasirati se na završni turnir u Poreču – presretna je bila tajnica RK Slatina Biljana Frajhaut.

Slatina: Lovro Frajhaut 1 (15+0), Nikola Brnada (3+0), Ivan Horvat, Noa Fazekaš, Ivan Repić 4, Ivan Berkec, Tin Baćani, Domagoj Bot, Igor Dragojević 1, Antonio Butorac 1, Fran Čurić 6, Matija Lisinski 3, Benjamin Hankić 8 (5), Filip Mataija, Bojan Bočkaj i Martin Lukac 6. Trener: Viktor Frajhaut.

(www.icv.hr, mš, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content