POČINJE EP Bišćan u posljednji trenutak pozvao Hrvoja Babeca, mladi Vatreni u pohod na prvu medalju za Hrvatsku

U nedjelju, 21. ožujka na stadionu Maksimir u Zagrebu odigrana je posljednja utakmica 26. kola 1. HT nogometne lige između Dinama i Gorice, u kojoj je Dinamo došao do minimalne pobjede 1:0. Svih 90 minuta za Goricu odigrao je standardni prvotimac, Virovitičanin Hrvoje Babec.

Za Babeca je odmah nakon susreta stigla radosna vijest. Izbornik mlade hrvatske reprezentacije U-21 Igor Bišćan pozvao ga je u reprezentaciju umjesto ozlijeđenog igrača Stuttgarta Borna Sose. Reprezentacija u ponedjeljak, 22. ožujka putuje u Sloveniju, gdje će u Kopru igrati u prvom dijelu Europskog prvenstva: 25. ožujka s Portugalom, 28. ožujka sa Švicarskom i 31. ožujka s Engleskom.

S Hrvojem smo porazgovarali odmah nakon dolaska u reprezentativnu bazu.

-Za mene je ovo vrhunac dosadašnje karijere. Očekujemo samo još rješavanje formalnosti oko prijave UEFA-i za nastup na Europskom prvenstvu i putujem s reprezentacijom na prvenstvo u Sloveniju. Ne bih bio ovdje da izbornik ne računa na mene – rekao je Babec.

U posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje, postao je standardni prvotimac Gorice za koju je dosad upisao i dva pogotka.

-Ovo je odlično, nakon niza uspona i padova u mojoj karijeri. Prije dvije godine došao sam iz trećeligaša u Goricu. Niti promjena trenera nije utjecala na moj status standardnog prvotimca. Nakon odlaska Valdasa Dambrauskasa i novi trener Siniša Oreščanin radi odličan posao, što se vidi na našim rezultatima. Nikoga se ne bojimo. Igramo napadački nogomet. Tu se vide rezultati mog rada i odricanja – naglasio je.

Iako se odlično uklopio u momčad Gorice, ovog ljeta postoji šansa za promjenom nogometne sredine.

-Dobri rezultati donose da te drugi klubovi prate i gledaju. Volio bih s Goricom izboriti nastup u europskom kupu, a nakon toga je sve moguće. U kontaktu sam s nekoliko klubova, pa postoji ovog ljeta realna mogućnost promjene sredine. U igri je nekoliko hrvatskih i inozemnih klubova. Za sada ne bih spominjao njihova imena – zaključio je Babec.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content