POTPISANI UGOVORI Općina Čađavica nastavlja sa zapošljavanjem žena kroz projekt ”Zaželi 2-Općina Čađavica”

Općina Čađavica je krajem 2020. godine uspješno privela kraju projekt ”Zaželi-Općina Čađavica” kroz koji je u vremenu od dvije godine bilo zaposleno 12 žena, jedan voditelj projekta i jedan koordinator projektnih aktivnosti, a istim je obuhvaćeno 72 starih i nemoćnih osoba s područja općine Čađavica, kao krajnjih korisnika.

Već za trajanja navedenog projekta, Općina Čađavica prijavila se na novi natječaj ”Zaželi 2-Općina Čađavica” te krajem veljače 2021. godine općinski načelnik Mirko Rončević potpisao je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli bespovratnih sredstava projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Danas (srijeda) u čađavačkom Mjesnom domu održano je potpisivanje ugovora između žena koje će biti zaposlene na projektu i načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića.

IMG 5816

– Prošli tjedan smo dobili ovjeren ugovor za drugu fazu projekta ”Zaželi-Općina Čađavica”, koji ovaj put traje dvanaest mjeseci, a kroz njega će biti zaposleno deset žena. Trenutno imamo upisano šezdeset i pet krajnjih korisnika koje će te žene obilaziti. Vrijednost projekta u ovoj drugoj fazi je 917.350,00 kuna. U ovoj, drugoj fazi, nećemo morati nabavljati opremu, kao što su bicikli, sredstva za dezinfekciju, maske za lice, rukavice i ostalo, jer nam je sve to ostalo iz prvog projekta. Nadam se da će i ova faza projekta biti jako dobro prihvaćena od strane, kako zaposlenica, tako i krajnjih korisnika. Danas smo potpisali ugovore s deset žena, od kojih su neke radile na prvom projektu ”Zaželi-Općina Čađavica”, a neke su nove, te voditeljem projekta. Već danas će zaposlenice krenuti obilaziti svoje korisnike, upoznavati se s njima i provoditi sve ono što u ugovoru stoji – istaknuo je načelnik Rončević te dodao:

IMG 5823

– Prošli projekt ”Zaželi-Općina Čađavica” jako je dobro primljen od strane korisnika, te smo odmah po njegovom završetku dobivali upite kada će se ponovo početi sa sličnim projektom. Mislim da će i kroz projekt ”Zaželi 2-Općina Čađavica biti puno zadovoljnih korisnika, većinom starijih teže pokretnih osoba kojima, uz sve ono što zaposlenice rade, dobro dođe i razgovor. Osim toga, tu se uključuje i Općina, ako treba nešto drugo mimo projekta. Tako će Općina u suradnji sa šumarima od grofa kojemu su vraćene šume osigurati 100 kubika drva za ogrjev, te će korisnicima već od sljedećeg tjedna ta drva biti dostavljana. Znači, grof je dao drva, a Općina je osigurala prijevoz, odnosno dostavu – zaključio je Rončević.

Uz načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, potpisivanju je nazočio i voditelj projekta Igor Čiček.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content