Potpisani ugovori s 28 liječnika kojima će Županija subvencionirati kamatu na stambeni kredit

Danas (utorak) je župan Igor Andrović potpisao ugovore s 28 liječnika kojima će Virovitičko-podravska županija subvencionirati kamate na stambene kredite. Ovo je već četvrta godina kako se raspisuje Javni poziv za subvenciju kamata na kredite za kupnju nekretnine za doktore medicine i magistre farmacije zaposlene u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Ove godine je u proračunu za subvenciju izdvojeno 480.000 kuna, a do sada je, potičući ostanak liječnika na ovom području, Virovitičko-podravska županija izdvojila gotovo 1.300.000 kuna.

– Ove godine imamo 28 korisnika, značajno više nego prve godine, kada ih je bilo 19. Želja nam je da ih svake godine bude što više, a Županija će za to izdvojiti sredstva, koliko bude trebalo. Ostankom liječnika na našem području, garantiramo kvalitetniju i bolju zdravstvenu skrb ljudima koji žive na području Virovitičko-podravske županije, ali i onima koji u naše zdravstvene ustanove, dolaze s područja susjednih županija. Virovitičko-podravska županija je u zadnjih nekoliko godina uložila značajna sredstva, kako u gradnju nove dnevne bolnice i njeno opremanje, uz pomoć Vlade RH i resornih ministarstava nabavku CT uređaja ili pak magnetske rezonance. Izgradili smo nove ambulante, opremili ordinacije domova zdravlja, nabavili nova vozila za hitnu pomoć… No sva ta oprema, obnovljene zgrade, njihova energetska obnova, neće imati smisla, ako nemamo ulaganje u liječnike koji će ostati raditi na području Virovitičko-podravske županije. Vidimo i jedan pozitivan trend, odnosno da sve više liječnika, s najamnine stanova gdje žive, prelazi na kupovinu nekretnine na našem području, što je pokazatelj da su odlučili ostati živjeti na području Virovitičko-podravske županije, te da je ova mjera doista pun pogodak – rekao je župan Igor Andrović nazočnim liječnicima uoči dodjele ugovora, uz nazočnost županijske pročelnice Melite Sirovice.

PDC 2334
foto: K. Toplak

Među liječnicima koji su ostvarili pravo na subvenciju je i dr. Miodrag Beneš iz Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, koji je istaknuo važnost ovakve potpore za mlade liječnike.

– Hvala Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću na ovoj mjeri. Velika je to stvar za mlade liječnike, koji, recimo, dolaze s područja drugih županija, kako bi ostali živjeti na ovom području. Zahvaljujemo se na svom ulaganju županije u zdravstvo, no iznimno je važno ulagati u liječništvo i zdravstvene djelatnike. Subvencija kamate na kredite kojima smo kupili određenu nekretninu, na godišnjoj razini nije mala, ali doprinosi boljoj kvaliteti života svih nas dajući nam određenu sigurnost u našim životima – istaknuo je Beneš.

PDC 2315
foto: K. Toplak

Ivona Bosanac je u Slatinu stigla iz Rijeke. Radi u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, magistra je farmacije i također smatra kako je ova mjera odlična za ostanak liječnika i zdravstvenih djelatnika na području naše županije.

Ovo je druga godina kako koristim ovu mjeru. Zahvaljujem se i Županiji i županu Androviću, jer zahvaljujući ovoj mjeri, kupnjom stana, odlučila sam ostati na ovom području – rekla je Ivona Bosanac.

(www.icv.hr, ib, vpz.hr)

PDC 2287
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content