Projekt “Talenti su moj temeljni kapital”: Kroz besplatne edukacije 40 korisnika poboljšalo svoje vještine i potragu za željenim radnim mjestom

Otkriti svoje talente i snaći se na tržištu rada danas nije nimalo lak posao. To je prepoznala Općina Suhopolje i u partnerstvu s udrugama KrEdA iz Suhopolja, Put do uspjeha iz Zagreba i Svjetskim savezom mladih Hrvatska pokrenula projekt “Talenti su moj temeljni kapital”. U okviru projekta okupili su 40 korisnika pripadnika marginaliziranih skupina s područja Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba te im pružili edukacije i vještine za lakši pristup tržištu rada ili samozapošljavanju.

Projekt vrijedan 1.495.519,60 kuna financiran je kroz Europski socijalni fond, putem poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” te usklađen s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Stipe

– Svrha projekta je bila korisnicima omogućiti besplatne edukacije koje će ih motivirati i potaknuti da se osnaže u pronalasku zanimanja koje im najbolje leži i koje ih ispunjava. Do sada su prošli niz edukacija za otkrivanje vlastitih potencijala i talenata, edukacija samomotivacije i motivacije, osnove poduzetništva i marketinga, a do svibnja, kada završava projekt, imamo pripremljene još neke edukacije. Te iste edukacije smo prošli i mi kao koordinatori projekta kako bismo mogli biti polaznicima podrška i kako bismo mogli pratiti njihov napredak od početka do kraja projekta – rekla je koordinatorica projekta Gordana Knežević.

Završni dio projekta su verificirani tečajevi koje po vlastitom izboru pohađaju svi polaznici, a po završetku im se stečeno zvanje upisuje u radnu knjižicu.

– Imamo niz različitih tečajeva, od slastičara i kuhara do stranih jezika, web i grafičkih dizajnera, voditelja projekata EU fondova, dadilja, njegovatelja – rekla je voditeljica projekta Anja Fosić, dodavši kako su dosadašnja iskustva i uspjesi odlični, trećina polaznika uspjela se zaposliti.

DODATNA KVALIFIKACIJA I NOVI IZAZOVI

Jedan od njih je i Stipe Bošnjak iz Suhopolja. Po struci je ekonomist, a na edukacijama u okviru ovog projekta stekao je hrabrost da se okuša u pomaganju u nastavi. Danas je pomoćnik u nastavi učeniku drugog razreda u Osnovnoj školi Suhopolje.

– Nisam nikada razmišljao da bih se mogao baviti tim poslom, ali eto probao sam, okušao sam se i za sada sam zadovoljan, usudio bih se reći da mi dobro ide. Položio sam puni program i tečaj za pomoćnika u nastavi i sada uz svoje srednjoškolsko zanimanje imam još i tu kvalifikaciju – rekao je Stipe Bošnjak, mladić koji je iskoristio pruženu priliku i otkrio talente koje nije niti znao da ima.

Untitled 1 copy

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content